Harjaa tai pese perunat. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta perunat ja anna niiden kuivahtaa kattilassa 5 minuuttia. Pilko perunat 2–4 osaan koosta riippuen. Pienimmät perunat voi jättää kokonaisiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna persilja. Huuhtele ja puolita rypäleet. Yhdistä isossa kulhossa perunat, sipulit, persilja ja rypäleet.
Valmista kastike. Raasta valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon. Purista sitruunan mehu. Lisää sitruunamehu ja tahini kulhoon. Surauta ainekset sekaisin. Ohenna vedellä ja mausta hunajalla, suolalla ja juustokuminalla.
Sekoita kastike perunoihin. Anna salaatin maustua jääkaapissa 1 tunti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
308
1291
12,2 g
1,8 g
37,2 g
11,2 g
5,0 g
8,2 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl juustokuminaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli