Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset raparperireseptit

Raparperi tuo kesän! Raparperi sopii piirakkaan, piiraaseen, kiisseliin, hilloon ja mehuun mutta myös suolaisten ruokien kaveriksi. Kokeile perinteisen raparperipiirakan lisäksi tänä kesänä jotain uutta: sujauta raparperia esimerkiksi salaattiin tai sangriaan.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.5.2017
|
Muokattu: 2.5.2023

Raparperipiirakat

Leivoitpa sitten pellillisen, pyöreän tai minkä muotoisen vain, raparperipiirakka hurmaa syöjän. Perinteinen raparperipiirakka saa parikseen makean murupäällisen ja juustokakku-raparperipiirakka koristellaan kuin taideteos vinoon leikatuilla raparperin varsilla. Raparperipiirakka on helppo tehdä myös gluteenittomana versiona.

Raparperimehut, -kiisselit ja -hillot

Keittele raparperista kiisseliä, hilloa tai mehua! Raparperin kirpeän makea maku sopii moneen.

Raparperikakut

Raparperi sopii ihanasti myös keväisiin kakkuihin! Yhdistä raparperi leivonnaisissa makeiden mansikoiden kanssa. Helppo mansikka-raparperivuokakakku onnistuu myös kokemattomammalta leipojalta ja koristellaan tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. Marengin ystävä leipoo raparperista britakakun tai mantelisen kerroskakun.

Raparperijälkiruoat

Raparperi maistuu ihanalta myös kesäisissä jälkiruoissa. Paista raparperipaistos tai upota raparperin varret viileään sorberriin. Raparperista valmistuu helposti myös maukas ja kuohkea vispipuuro.

Katso kaikki raparperireseptit