Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset raparperireseptit

Raparperi tuo kesän! Raparperi sopii piirakkaan, kiisseliin, hilloon ja mehuun mutta myös suolaisten ruokien kaveriksi.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 9.5.2017
|
Muokattu: 3.6.2024

Raparperi on alkukesän puutarhojen herkku, ja sitä saa kätevästi myös ruokakaupasta. Raparperista käytetään varret. Huuhtele ja kuori raparperi ennen ruokaan lisäämistä. Happamanmakeasta raparperistä voi tehdä hilloa, sosetta ja mehua tai käyttää leivonnassa. Kokeile sitä myös suolaisten ruokien lisukkeena.

Raparperipiirakat

Leivoitpa sitten pellillisen, pyöreän tai minkä muotoisen vain raparperipiirakka hurmaa takuulla syöjänsä. Perinteinen raparperipiirakka voi saada parikseen makean murupäällisen, ja juustokakku-raparperipiirakka koristellaan kuin taideteos vinoon leikatuilla raparperin varsilla. Raparperipiirakka on helppo tehdä myös gluteenittomana versiona.

Raparperihillot ja -mehut

Keittele raparperista hilloa tai mehua. Raparperin kirpeän makea maku sopii moneen. Mehua tai -hilloa voi keittää helposti kotikeittiön kattilassa, ja ne säilyvät hyvänä muutaman viikon. Raparperihillokkeet sopivat myös suolaisen ruoan, esimerkiksi grillivarteiden, kaveriksi.

Raparperikakut

Raparperi sopii ihanasti kakkuihin! Yhdistä raparperi leivonnaisissa makeiden mansikoiden kanssa. Helppo mansikka-raparperivuokakakku onnistuu myös kokemattomammalta leipojalta, ja se koristellaan tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. Marengin ystävä leipoo raparperista britakakun tai mantelisen kerroskakun.

Raparperijälkiruoat

Raparperi maistuu ihanalta myös kesäisissä jälkiruoissa. Paista raparperipaistos tai upota raparperin varret viileään sorberriin. Raparperista valmistuu helposti myös maukas ja kuohkea vispipuuro. Raparperikiisseli sopii kesäjälkkäriksi tai välipalaksi.

Katso kaikki raparperireseptit