

Gluteeniton raparperipiirakka
Leivoitpa sitten pellillisen, pyöreän tai minkä muotoisen vain, raparperipiirakka avaa kirpeän raparperikauden! Perinteinen raparperipiirakka saa parikseen makean murupäällisen ja juustokakku-raparperipiirakka koristellaan kuin taideteos vinoon leikatuilla raparperin varsilla. Raparperipiirakka on helppo tehdä myös gluteenittomana versiona.
Keittele raparperista kiisseliä, hilloa tai mehua! Raparperin kirpeän makea maku sopii moneen.
Raparperi sopii ihanasti myös keväisiin kakkuihin! Yhdistä raparperi leivonnaisissa makeiden mansikoiden kanssa. Helppo mansikka-raparperivuokakakku onnistuu myös kokemattomammalta leipojalta ja koristellaan tuoreilla marjoilla ja syötävillä kukilla. Marengin ystävä leipoo raparperista britakakun tai mantelisen kerroskakun.
Raparperi maistuu ihanalta myös kesäisissä jälkiruoissa. Paista raparperipaistos tai upota raparperin varret viileään sorberriin. Raparperista valmistuu helposti myös maukas ja kuohkea vispipuuro.