Halkaise filee ja leikkaa suupaloiksi. Pese retiisit ja poista naatit.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadi kannellisessa rasiassa tai paksussa muovipussissa. Kääntele lihapalat ja retiisit marinadiin. Siirrä jääkaappiin 1 ½ tunniksi. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pane varrastikut veteen likoamaan.
Mittaa yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi.
Pujota lihat ja retiisit varrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia 3–4 kertaa kääntäen. Tarjoa yrttiöljyn kanssa.
Hyvästi hävikki: Koristele vartaat huuhdelluilla retiisinaateilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1801
430
35,0 g
3,8 g
3,0 g
2,8 g
—
26,3 g
2,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sitruunankuorta raastettuna,
ripaus mustapippuria,
4 kpl puista varrastikkua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli