Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy | Vartaat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy

Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Porsaan mureat fileepalat ja rapeat retiisit kypsyvät näppärästi samassa vartaassa. Viimeistele vartaat persilja-sitruunaöljyllä.

Ainekset

500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
2 kpl
retiisinippua

marinadi

1 kpl
valkosipulinkynsi
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

yrttiöljy

1 kpl
ruukku persiljaa hienonnettuna
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
2 tl
hunajaa
1/4 tl
suolaa
ripaus mustapippuria

lisäksi

4 kpl
puista varrastikkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Halkaise filee ja leikkaa suupaloiksi. Pese retiisit ja poista naatit.

2 kpl
retiisinippua
500 g
(1 pkt) porsaan sisäfileetä
2

Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadi kannellisessa rasiassa tai paksussa muovipussissa. Kääntele lihapalat ja retiisit marinadiin. Siirrä jääkaappiin 1 ½ tunniksi. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pane varrastikut veteen likoamaan.

4 kpl
puista varrastikkua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
3

Mittaa yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi.

ripaus mustapippuria
1/4 tl
suolaa
2 tl
hunajaa
2 rkl
sitruunanmehua
1 dl
rypsiöljyä
1 tl
sitruunankuorta raastettuna
1 kpl
ruukku persiljaa hienonnettuna
4

Pujota lihat ja retiisit varrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia 3–4 kertaa kääntäen. Tarjoa yrttiöljyn kanssa.

Hyvästi hävikki: Koristele vartaat huuhdelluilla retiisinaateilla.

Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.5.2020
Muokattu: 22.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1801

430

35,0 g

3,8 g

3,0 g

2,8 g

26,3 g

2,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sitruunankuorta raastettuna,

ripaus mustapippuria,

4 kpl puista varrastikkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli