Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Porsaan mureat fileepalat ja rapeat retiisit kypsyvät näppärästi samassa vartaassa. Viimeistele vartaat persilja-sitruunaöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
250 g(2 nippua) retiisejä

MARINADI

1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

YRTTIÖLJY

1 kplruukku persiljaa hienonnettuna
1 tlsitruunankuorta raastettuna
2 rklsitruunanmehua
1 dlrypsiöljyä
2 tlhunajaa
1/4 tlsuolaa
ripaus mustapippuria

LISÄKSI

4 kplpuista varrastikkua

Valmistus

  1. 1

    Halkaise filee ja leikkaa suupaloiksi. Pese retiisit ja poista naatit.

    MääräAinesosa
    250 g(2 nippua) retiisejä
    500 g(1 pkt) porsaan sisäfileetä
  2. 2

    Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadi kannellisessa rasiassa tai paksussa muovipussissa. Kääntele lihapalat ja retiisit marinadiin. Siirrä jääkaappiin 1 ½ tunniksi. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pane varrastikut veteen likoamaan.

    MääräAinesosa
    4 kplpuista varrastikkua
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlsuolaa
    2 rklrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  3. 3

    Mittaa yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi.

    MääräAinesosa
    ripaus mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
    2 tlhunajaa
    2 rklsitruunanmehua
    1 dlrypsiöljyä
    1 tlsitruunankuorta raastettuna
    1 kplruukku persiljaa hienonnettuna
  4. 4

    Pujota lihat ja retiisit varrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia 3–4 kertaa kääntäen. Tarjoa yrttiöljyn kanssa.

Hyvästi hävikki: Koristele vartaat huuhdelluilla retiisinaateilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna, ripaus mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.5.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä