Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porsaan mureat fileepalat ja rapeat retiisit kypsyvät näppärästi samassa vartaassa. Viimeistele vartaat persilja-sitruunaöljyllä.
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 250 g | (2 nippua) retiisejä |
| MARINADI | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| YRTTIÖLJY | |
| 1 kpl | ruukku persiljaa hienonnettuna |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria | |
| LISÄKSI | |
| 4 kpl | puista varrastikkua |
- 1.
Halkaise filee ja leikkaa suupaloiksi. Pese retiisit ja poista naatit.
- 2.
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadi kannellisessa rasiassa tai paksussa muovipussissa. Kääntele lihapalat ja retiisit marinadiin. Siirrä jääkaappiin 1 ½ tunniksi. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pane varrastikut veteen likoamaan.
- 3.
Mittaa yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi.
- 4.
Pujota lihat ja retiisit varrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia 3–4 kertaa kääntäen. Tarjoa yrttiöljyn kanssa.
Possu-retiisivartaat ja yrttiöljy
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Porsaan mureat fileepalat ja rapeat retiisit kypsyvät näppärästi samassa vartaassa. Viimeistele vartaat persilja-sitruunaöljyllä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) porsaan sisäfileetä |
| 250 g | (2 nippua) retiisejä |
MARINADI | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
YRTTIÖLJY | |
| 1 kpl | ruukku persiljaa hienonnettuna |
| 1 tl | sitruunankuorta raastettuna |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus mustapippuria | |
LISÄKSI | |
| 4 kpl | puista varrastikkua |
Valmistus
- 1
Halkaise filee ja leikkaa suupaloiksi. Pese retiisit ja poista naatit.
Määrä Ainesosa 250 g (2 nippua) retiisejä 500 g (1 pkt) porsaan sisäfileetä - 2
Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita marinadi kannellisessa rasiassa tai paksussa muovipussissa. Kääntele lihapalat ja retiisit marinadiin. Siirrä jääkaappiin 1 ½ tunniksi. Ota huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta. Pane varrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 4 kpl puista varrastikkua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi - 3
Mittaa yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta sileäksi.
Määrä Ainesosa ripaus mustapippuria 1/4 tl suolaa 2 tl hunajaa 2 rkl sitruunanmehua 1 dl rypsiöljyä 1 tl sitruunankuorta raastettuna 1 kpl ruukku persiljaa hienonnettuna - 4
Pujota lihat ja retiisit varrastikkuihin. Grillaa noin 10 minuuttia 3–4 kertaa kääntäen. Tarjoa yrttiöljyn kanssa.
Hyvästi hävikki: Koristele vartaat huuhdelluilla retiisinaateilla.
Ravintosisältö
440
Energiaa kcal
1843
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
440
Energiaa kcal
1843
Energiaa kj
35,0 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sitruunankuorta raastettuna, ripaus mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























