Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jälkkäripizza, melonikimchi ja mojiton makuinen hedelmäsalaatti... Katso yllättävät melonireseptit kesään!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.6.2018
|
Muokattu: 2.5.2023
Paksuiksi viipaleiksi leikattu meloni on kesäpäivän ihana herkku ihan sellaisenaan, mutta melonia kannattaa käyttää muuhunkin. Kokosimme yhteen tutut suosikit ja yllättävät ideat melonisadosta nauttimiseen.

Mmm, niin monenlaista melonia!

Kesä on melonien huippusesonkia. Suuret vesimelonit, makeat hunaja- ja verkkomelonit sekä uudet veikeät melonilajikkeet orange candysta piel de sapo -meloniin houkuttelevat ostoksille. Alkusyksystä koittaa erityisen herkullinen hetki, kun kotimaiset vesimelonit saapuvat kauppoihin.

Vinkki! Noin 90 % vettä sisältävän vesimelonin raikkaus ja makeus pääsevät parhaiten esiin viileänä. Voit säilyttää melonin huoneenlämmössä, mutta viilennä se jääkaapissa ennen tarjoilua. Kiintelihaisemmat melonit maistuvat myös huoneenlämpöisenä.

Mitä kaikkea melonista syntyykään! Tässä 10 suosikkireseptiämme

Meloniakin voi grillata!

Kuuma grilli karamellisoi vesimelonin entistäkin herkullisemmaksi. Tarjoa suolaisten ruokien kanssa tai jälkkärinä vaikka vaniljajäätelön kanssa.

Mojiton makuinen hedelmäsalaatti

Tuo suosikkidrinkin maut vartissa valmiiseen meloni-mansikkasalaattiin. Tarjoa vaikka grilliaterian kevyempänä jälkkärinä tai kesäisenä välipalana.

Jännittävä janonsammuttaja: melonivesi

Soseutetusta vesimelonista saa ihanan hellejuoman. Mausta sose vielä mintulla ja basilikalla, niin virkistyt varmasti!

Söpöä ja herkullista: makeat melonipizzat

Makeat jälkkäripizzat maistuvat niin lapsille kuin aikuisille. Sivele vesimeloniviipaleille vaniljatuorejuustoa, koristele hedelmillä ja marjoilla ja valuta päälle vielä vähän hunajaa.

Melonisalaatti kesäruokien kylkeen

Kukkakaali-vesimelonisalaatti on ihanan raikas ja rouskuva. Punainen kevätsipuli ja balsamico maustavat kevyen salaatin suolaisten ruokien kanssa sopivaksi.

Tätä mummo ihmettelisi: meloniset hölskytyskurkut

Kun perinteiset hölskytyskurkut on maisteltu, on aika kokeilla jotain uutta. Lisää kurkkupurkkiin kuutioitua melonia ja minttua, niin saat ihanan raikkaan lisukkeen kesän ruokapöytään.

Mansikka-melonislush on karkkipäivän uusi herkku

Surauta lapsille taatusti maistuva, makea hileherkku melonista ja mansikoista!

Hellepäivän viilentäjä: melonigazpacho

Tykkäätkö gazpachosta? Saat kylmästä suosikkikeitosta vieläkin raikkaamman, kun käytät tomaattien tilalla vesimelonia. Tarjoa kevyenä lounaana tai alkuruokana.

Mitä ihmettä, melonista voi tehdä kimchiä!

Tiesitkö, että vesimelonista voi syödä myös kuoren valkoisen osan? Pehmennä kuori korealaistyyliseen kimchiin, joka saa makua inkivääristä, chilistä ja valkosipulista.

Testaa myös tämä: melonin kuori toimii tarjoiluastiana!

Kimchin lisäksi vesimelonin kuorelle on muutakin käyttöä: siitä syntyy nimittäin näyttävä tarjoiluastia kesän salaateille. Koverra tyhjäksi ja leikkaa tarvittaessa pohjasta viipale pois, niin kulho pysyy pystyssä.

Katso video: Näin kätevästi viipaloit vesimelonin annospaloiksi

Lue lisää meloneista: