Superfood, ihmejuuri, taikamauste. Kullankeltaista kurkumaa hehkutetaan lehdissä ja blogeissa maailmalla sen terveysvaikutusten takia.
Trendikkäimmät lattet ja detox-juomat sävytetään tuoreella tai kuivatulla kurkumalla, ja kurkumashoteilla ja -smoothieilla torjutaan niin flunssaa kuin liikakilojakin.
Kuivattu, jauhettu kurkuma on tuttu tuote maustehyllystä, mutta myös tuoretta kurkumaa löytää ruokakaupan hedelmä- ja vihannesosastolta ainakin maaliskuussa, kun on kurkuman satokausi.
Maaliskuussa on tuoreen kurkuman satokausi.
Inkiväärikasveihin kuuluva kurkuma on kuivattuna ja jauhettuna tärkeä osa currymaustetta. Se antaa mausteseokselle sen syvän sinapinkeltaisen värin. Kurkumasta saatavaa kurkumiinia käytetään myös muissa elintarvikkeissa väriaineena. Tuoteselosteissa se esiintyy koodina E100. Värinsä takia jauhettua kurkumaa voi tavata myös ruokaväärennöksistä. Siksi sitä on kutsuttu myös Intian sahramiksi.