Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mitä uutta kahvipöytään? Yllätä juhlassa suosituilla kahvijuomilla ja uudenlaisilla tarjottavilla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.4.2022
|
Muokattu: 21.4.2022
Lainaa ideat juhlien kahvipöytään omasta suosikkikahvilastasi. Korvaa tavallinen suodatinkahvi erikoiskahvilla ja kakut macaron-kekseillä – tai tee tarjolle pieniä makeita ja suolaisia suupaloja kuin kello viiden teellä.

Luo tunnelma hyvällä kahvilla

Satsaa juhlapäivänä hieman tavallista parempaan kahvitarjoiluun. Jos valutat suodatinkahvia keittimellä tai teet kahvin pressopannuilla, valmista kahta kahvilaatua: tummaa ja keskipaahtoa. Valinnanvapaus luo kivaa tunnelmaa. Perinteinen pannukahvikin voi olla hauska yllätys ja monelle uusi kokemus. Ja jos juhlassa on vain muutama vieras, espressosta valmistetut lattet ja cappuccinot toimivat varmasti. Kesäjuhlissa ilahdutat helposti kylmillä kahveilla, jotka tarjoat rennosti juomalaseista. Monen kylmän kahvijuoman pohjana käytetty kylmäuutettu kahvi on helppo valmistaa itse.

Ilahduta teenjuojia haudutetulla teellä

Jätä teepussit arjen helpottajiksi ja yllätä juhlapäivänä haudutetulla teellä. Litraan vettä tarvitset 4–5 teelusikallista teelehtiä. Laita teelehdet pannuun, kaada kuuma vesi päälle ja hauduta teetä pakkauksessa mainittu aika. Eri teelaatujen haudutusajat ovat 1–10 minuuttia. Suodata teelehdet pois teestä, ettei juoma muutu kitkeräksi, ja pidä tee lämpimänä. Tai viilennä ja tarjoa juhlassa jääteetä.

Mitä hyvää kahvin tai teen kanssa?

Entisaikojen juhlaetikettiin kuului seitsemän sortin kahvipöytä. Nykyisin syötäväksi riittää aivan hyvin pari kolme tarkasti valittua leivonnaista. Esimerkiksi suolainen piirakka, sesongin mauista tehty suussasulava juustokakku ja macaron-keksit ovat täydellinen kolmikko juhlaan kuin juhlaan. Rennoissa latte-juhlissa maistuvat myös cookiet ja browniet vaikkapa tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla rikastettuna. Jos teet voileipäkakun, kokoa se modernisti rengasvuokaan, pyöräytä rullaksi tai paloittele voileipäkakkuleivoksiksi. Kahvin kanssa maistuu myös jäätelö, joten mitä jos leipomusten sijasta rakentaisitkin juhlaan jäätelöbuffan?

Juhlassa vesikin tekee kauppansa

Kahvitellessa maistuu lasillinen vettä – helteellä useampikin. Kata kahvin kaveriksi siis myös raikasta vettä sellaisenaan tai maustettuna. Muista myös muut kylmät juomat, sillä kaikille ei kahvi tai tee maistu. Pieni juomabuffa on siis kahvikutsuillakin paikallaan.

Katso kaikki vinkit onnistuneiden juhlien järjestämiseen