Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Napsahtiko kokkausnakki? Nyt tehdään helppoa arkiruokaa nakeista – katso 6 suosittua reseptiämme

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.9.2020
|
Muokattu: 30.9.2020
Nakeista syntyy monta helppoa ja nopeaa arkiruokaa, jotka ovat etenkin lasten mieleen. Kun arjen hulina painaa päälle, ota avuksi nämä kuusi suosittua reseptiä nakkikeitosta kastikkeeseen ja nauravaan nakkivuokaan.

1. Maukas nakkikeitto currytujauksella

Voiko tämän helpompaa olla? Arjen nopea nakkikeitto syntyy nakeista ja pakastekasviksista, jotka saavat lisämakua sulatejuustosta ja ripauksesta curryjauhetta. Tämä ruoka maistuu koko perheelle – testattu on! Ja jos olet nakkikeiton ystävä, kannattaa kokeilla myös vartissa valmista nakki-tortellonikeittoa.

2. Nopea nakkikastike toimii aina

Tämä klassikko ei esittelyjä kaipaa. Luottoresepti niihin hetkiin, kun pöytään pitää saada jotain pikavauhtia.

3. Kaksi klassikkoa yhdessä vuoassa: naurava nakki-perunasoselaatikko

Tässä reseptissä yhdistyvät kaksi suosikkinakkiruokaa: nauravat nakit ja nakki-perunasosevuoka. Pakasteherneet ja viipaloidut tomaatit tuovat lisäväriä ruokaan. Pinnalle voi raastaa jääkaapin juustonkannikat.

4. Nakkistroganoff saa lisämakua suolakurkuista

Nakkistroganoff on perinteisen nakkikastikkeen eksoottisempi serkku, jossa maistuvat nakkien lisäksi suolakurkut. Kokeile myös nakki-sienistroganoffia.

5. Nakkimunakas nopeaan nälkään

Nakki + munakas = näppärä ja nopea arkiruoka. Koko perheelle maistuva munakas saa lisämakua paprikasta ja tomaatista. Tarjoa leivän ja raikkaan salaatin kanssa.

6. Oletko jo kokeillut nakkivokkia?

Vikkelä on tämäkin wokki! Nopeasti valmistuvat nuudelit, hetkessä kypsiksi keittyvät parsakaalit, paprikat ja nakit muodostavat pannullisen hyvää arkiruokaa. Tarjoile herkku makean chilikastikkeen kanssa.

Mitä nakkien kanssa?

Nakit ovat näppärä arkiruoka, mutta niiden sisältämän suolan ja kovan rasvan takia ateriaa kannattaa aina tasapainottaa kasviksilla. Tee keitettyjen tai paistettujen nakkien kanssa maukasta texmex-kasvispannua, nopeaa kasvis-nuudeliwokkia tai hieman eri tavalla maustettua kaali-porkkanaraastetta. Valmista vartissa!

Lisää ideoita ja reseptejä arkeen