Mikä on myskikurpitsan suosion salaisuus?
Myskikurpitsan vaalea, vahamainen kuori kätkee sisäänsä heleän oranssin, tiiviin hedelmälihan ja muita kurpitsoja maltillisemman määrän siemeniä. Makukin on muita kurpitsoja makeampi ja aavistuksen pähkinäinen. Parhaiten se pääsee esille paahdettuna, minkä takia kurpitsa kannattaa käyttää uunissa myös ennen keittoon lisäämistä. Kuoren voi paahtamisen jälkeen poistaa tai soseuttaa mukaan keittoon.
Myskikurpitsaa myydään enemmän kuin mitään muuta talvikurpitsaa ja sen suosio kasvaa vuosi vuodelta. Suosiota selittää varmasti sekin, että sitä saa kaupoista ympäri vuoden. Nyt syksyllä saadaan nauttia kotimaisesta sadosta, joten ota sesongista kaikki irti!
1. Myskikurpitsa + kookosmaito + currytahna
Currytahnalla maustettu myskikurpitsakeitto on tehty kookosmaitoon. Thaimaalaisen keittiön maut mieleen tuova syyssoppa saa lisämakua vielä limestä ja korianterista.
2. Myskikurpitsa + ruokakerma + muskottipähkinä
Tämä lempeä myskikurpitsakeitto maistuu taatusti koko perheelle. Myskikurpitsa saa seurakseen myös perunaa ja porkkanaa. Ripottele pinnalle tuoreita yrttejä makua tuomaan.
Älä heitä kurpitsansiemeniä pois! Näin paahdat ne rouskuviksi ripokkeiksi sosekeiton pinnalle
3. Myskikurpitsa + kookosmaito + linssit + inkivääri
Punaiset linssit tuovat lisäproteiinia kurpitsakeittoon, inkivääri ja kookosmaito tekevät kokonaisuudesta lempeän mausteisen. Lopputulos = kuin sisäistä villapaitaa lusikoisi.
4. Myskikurpitsa + ranskankerma + chili
Paahdettu myskikurpitsa saa lisäpotkua chilistä ja raikas ranskankerma tasapainottaa kokonaisuutta. Säästä hieman ranskankermaa ja chiliä koristeluun.