Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lihapiirakat uunissa

Sesonki 1/2022 -lehden suosikkireseptit alkuvuoden arkeen ja helmikuun herkkupäiviin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.1.2022
Muokattu: 7.2.2022
Paras ruokavalio rakentuu arjen päälle. Viritä tutut ruoat uudelle tasolle: lisää siskonmakkarakeittoon lipstikkaa ja tomaattia, tee kanapullille karamellisoitu sipulikastike ja paahda lasagneen pippurinen maku. Laskiaisena ja ystävänpäivänä tehdään rapeita croissanteja, veriappelsiinin maustamaa samettista piirasta tai suklaisia muffinsseja. Tästä artikkelista löydät kaikki helmikuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyvän Sesonki-ruokalehden reseptit.

Veriappelsiinipiiras on kevättalven aurinkoisin leivonnainen

Nyt niitä saa! Nauti mehukkaat ja maukkaat veriappelsiinit rapeapohjaisen piirakan silkkisessä täytteessä.

Pikana lautaselle: tomaattinen siskonmakkarakeitto ja helppo kanakastike

Kun on tarve kokata vikkelästi, ota avuksesi marinoidut kanasuikaleet ja chilillä maustettu ruokakerma. Mausta siskonmakkarakeiton soppaliemi tomaattipyreellä ja lipstikalla.

Viikon kalaruoat: paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike sekä mantelikala

Paista lounaaksi rivi rapeita pannusilakoita ja herkuttele ne helpon, raikkaan kastikkeen ja perunamuusin kanssa. Peittele seiti lempeän kermaisella mantelikuorrutuksella ja anna uunin hoitaa loput.

Lempiruoat uusiksi: pippurinen lasagne ja vönerpizza

Anna lasagnelle uusi maku ja muoto: mausta juustokastike cacio e pepen tapaan reilusti pippurilla ja murenna lasagnelevyt rennosti tomaattikastikkeeseen. Täytä peltipizza jauhelihan sijaan vegaanisilla kebablastuilla ja kasviksilla.

Viikonlopuksi: siideripossu ja uuniperunat

Lauantaina syödään uuniperunoita. Sekoita pottujen seuraksi helppo täyte kanasta tai katkaravuista. Hauduta sunnuntaiksi murea pata, jota maustavat mehukkaat talviomenat ja smetanainen siiderikastike.

Ulkoilupäivän eväät: uunissa valmistuvat lihapiirakat

Paista perinteiset lihikset modernisti ilman rasvankäryä. Nauti iltapalaksi tai nappaa mukaan retkievääksi!

Pakkaspäivän menu: kasvislautanen, kanapullat ja suklaamuffinssit

Kokoa alkupalaksi kasvislautanen itse tehdyillä suosikkidipeillä. Nauti pääruoaksi meheviä cheddar-kanapullia ranskalaiseen tapaan haudutetun sipulikastikkeen ja perunamuusin kera. Mausta jälkiruokamuffinssien suklainen taikina ja juustoinen kuorrute pikantilla veriappelsiinilla.

Laskiaiseksi: mantelicroissantit hillolla ja kermavaahdolla

Taio tavalliset croissantit trendikkäiksi mantelicroissanteiksi. Nauti sellaisinaan tai kermalla ja vadelmilla täytettyinä laskiaiscroissanteina.

Lue Yhteishyvän 1/2022 juttuja