Nyt niitä saa! Nauti mehukkaat ja maukkaat veriappelsiinit rapeapohjaisen piirakan silkkisessä täytteessä.
Sesonki 1/2022 -lehden suosikkireseptit alkuvuoden arkeen ja helmikuun herkkupäiviin
Veriappelsiinipiiras on kevättalven aurinkoisin leivonnainen
Pikana lautaselle: tomaattinen siskonmakkarakeitto ja helppo kanakastike
Kun on tarve kokata vikkelästi, ota avuksesi marinoidut kanasuikaleet ja chilillä maustettu ruokakerma. Mausta siskonmakkarakeiton soppaliemi tomaattipyreellä ja lipstikalla.
Viikon kalaruoat: paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike sekä mantelikala
Paista lounaaksi rivi rapeita pannusilakoita ja herkuttele ne helpon, raikkaan kastikkeen ja perunamuusin kanssa. Peittele seiti lempeän kermaisella mantelikuorrutuksella ja anna uunin hoitaa loput.
Lempiruoat uusiksi: pippurinen lasagne ja vönerpizza
Anna lasagnelle uusi maku ja muoto: mausta juustokastike cacio e pepen tapaan reilusti pippurilla ja murenna lasagnelevyt rennosti tomaattikastikkeeseen. Täytä peltipizza jauhelihan sijaan vegaanisilla kebablastuilla ja kasviksilla.
Viikonlopuksi: siideripossu ja uuniperunat
Lauantaina syödään uuniperunoita. Sekoita pottujen seuraksi helppo täyte kanasta tai katkaravuista. Hauduta sunnuntaiksi murea pata, jota maustavat mehukkaat talviomenat ja smetanainen siiderikastike.
Ulkoilupäivän eväät: uunissa valmistuvat lihapiirakat
Paista perinteiset lihikset modernisti ilman rasvankäryä. Nauti iltapalaksi tai nappaa mukaan retkievääksi!
Pakkaspäivän menu: kasvislautanen, kanapullat ja suklaamuffinssit
Kokoa alkupalaksi kasvislautanen itse tehdyillä suosikkidipeillä. Nauti pääruoaksi meheviä cheddar-kanapullia ranskalaiseen tapaan haudutetun sipulikastikkeen ja perunamuusin kera. Mausta jälkiruokamuffinssien suklainen taikina ja juustoinen kuorrute pikantilla veriappelsiinilla.
Laskiaiseksi: mantelicroissantit hillolla ja kermavaahdolla
Taio tavalliset croissantit trendikkäiksi mantelicroissanteiksi. Nauti sellaisinaan tai kermalla ja vadelmilla täytettyinä laskiaiscroissanteina.