Sesonki 1/2022 -lehden suosikkireseptit alkuvuoden arkeen ja helmikuun herkkupäiviin

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2022
|
Muokattu: 30.1.2025
Paras ruokavalio rakentuu arjen päälle. Viritä tutut ruoat uudelle tasolle: lisää siskonmakkarakeittoon lipstikkaa ja tomaattia, tee kanapullille karamellisoitu sipulikastike ja paahda lasagneen pippurinen maku. Laskiaisena ja ystävänpäivänä tehdään rapeita croissanteja, veriappelsiinin maustamaa samettista piirasta tai suklaisia muffinsseja. Tästä artikkelista löydät kaikki helmikuun Yhteishyvä-lehden välissä ilmestyvän Sesonki-ruokalehden reseptit.

Veriappelsiinipiiras on kevättalven aurinkoisin leivonnainen

Nyt niitä saa! Nauti mehukkaat ja maukkaat veriappelsiinit rapeapohjaisen piirakan silkkisessä täytteessä.

Pikana lautaselle: tomaattinen siskonmakkarakeitto ja helppo kanakastike

Kun on tarve kokata vikkelästi, ota avuksesi marinoidut kanasuikaleet ja chilillä maustettu ruokakerma. Mausta siskonmakkarakeiton soppaliemi tomaattipyreellä ja lipstikalla.

Helppo kanakastike
Helppo kanakastike

Helppo kanakastike

Tomaattinen siskonmakkarakeitto
Tomaattinen siskonmakkarakeitto

Tomaattinen siskonmakkarakeitto

Viikon kalaruoat: paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike sekä mantelikala

Paista lounaaksi rivi rapeita pannusilakoita ja herkuttele ne helpon, raikkaan kastikkeen ja perunamuusin kanssa. Peittele seiti lempeän kermaisella mantelikuorrutuksella ja anna uunin hoitaa loput.

Rapeat silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike
Rapeat silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike

Paistetut silakkafileet ja sitruuna-jogurttikastike

Mantelikala uunivuoassa ja keitetyt perunat
Mantelikala uunivuoassa ja keitetyt perunat

Mantelikala

Lempiruoat uusiksi: pippurinen lasagne ja vönerpizza

Anna lasagnelle uusi maku ja muoto: mausta juustokastike cacio e pepen tapaan reilusti pippurilla ja murenna lasagnelevyt rennosti tomaattikastikkeeseen. Täytä peltipizza jauhelihan sijaan vegaanisilla kebablastuilla ja kasviksilla.

Pippurinen lasagne
Pippurinen lasagne

Pippurinen lasagne

Vönerpizza
Vönerpizza

Vönerpizza

Viikonlopuksi: siideripossu ja uuniperunat

Lauantaina syödään uuniperunoita. Sekoita pottujen seuraksi helppo täyte kanasta tai katkaravuista. Hauduta sunnuntaiksi murea pata, jota maustavat mehukkaat talviomenat ja smetanainen siiderikastike.

Uuniperunat ja katkaraputäyte
Uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperunat ja kanatäyte
Uuniperunat ja kanatäyte

Uuniperunat ja kanatäyte

Siideripossu
Siideripossu

Siideripossu

Ulkoilupäivän eväät: uunissa valmistuvat lihapiirakat

Paista perinteiset lihikset modernisti ilman rasvankäryä. Nauti iltapalaksi tai nappaa mukaan retkievääksi!

Pakkaspäivän menu: kasvislautanen, kanapullat ja suklaamuffinssit

Kokoa alkupalaksi kasvislautanen itse tehdyillä suosikkidipeillä. Nauti pääruoaksi meheviä cheddar-kanapullia ranskalaiseen tapaan haudutetun sipulikastikkeen ja perunamuusin kera. Mausta jälkiruokamuffinssien suklainen taikina ja juustoinen kuorrute pikantilla veriappelsiinilla.

Kasvikset ja dippikastikkeet
Kasvikset ja dippikastikkeet

Kasvikset ja dippikastikkeet

Kanapullat ja karamellisoitu sipulikastike
Kanapullat ja karamellisoitu sipulikastike

Kanapullat ja karamellisoitu sipulikastike

Yrttiperunamuusi
Yrttiperunamuusi

Yrttiperunamuusi

Suklaamuffinssit veriappelsiinikuorrutuksella
Suklaamuffinssit veriappelsiinikuorrutuksella

Suklaamuffinssit veriappelsiinikuorrutuksella

Laskiaiseksi: mantelicroissantit hillolla ja kermavaahdolla

Taio tavalliset croissantit trendikkäiksi mantelicroissanteiksi. Nauti sellaisinaan tai kermalla ja vadelmilla täytettyinä laskiaiscroissanteina.

Lue Yhteishyvän 1/2022 juttuja