Vartissa valmiin parsa-sitruunapastan helppo kastike syntyy juustosta ja tilkasta pastan keitinvettä. Kruunaa pasta kevyesti paistetuilla vihreillä parsoilla, jotka maustetaan reilusti raikkaalla sitruunalla.
Parsa-sitruunapasta
Vartissa valmiin parsa-sitruunapastan helppo kastike syntyy juustosta ja tilkasta pastan keitinvettä. Kruunaa pasta kevyesti paistetuilla vihreillä parsoilla, jotka maustetaan reilusti raikkaalla sitruunalla.
Mausta vastakeitetyt perunat hunajaisella sinappikastikkeella ja ryyditä potut tillillä ja kapriksilla. Lämpimän perunasalaatin rinnalla maistuvat paistetut ahvenfileet. Helppo juustoinen kanavuoka on koko perheen uusi lempiruoka, joka hautuu uunissa itsekseen.
Kokeile tämän kevään hittireseptejä! Dippaa uunissa paahdettuja rapeita parsoja limellä maustettuun majoneesiin. Marinoidun tomaatti-fetasalaattin juju taas on raikas basilikamarinadi. Pääsiäismunatkin voit tarjota samettisena salaattina. Maista pehmeää, lempeää munasalaattia myös ruisleivän tai riisipiirakoiden kanssa.
Pääsiäisen tähtiruoissa maistuu minttu. Tee keväisen juhlapöydän keskipisteeksi mintulla maustettu pääsiäislohi tai hauduta karitsanpaistista hitaasti supermureaa. Kruunaa helppo juhlaruoka raikkaalla minttukastikkeella.
Kata kasvisherkut lisukkeeksi tai nauti sellaisinaan. Rapeiden lyttypottujen ohje on helppo: keitä, litistä ja paahda! Broccolineista ja linsseistä tehty kasvispaistos saa ihanan makunsa paahdetusta seesamiöljystä. Kruunaa paistos tuoreella pinaatilla. Keväinen retiisisalaatti saa lisää raikasta makua appelsiinista ja mintusta.
Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää ennen pääsiäistä, sillä tämä kakku vain paranee odotellessaan. Rocky road eli karkeilla höystetty amerikkalainen suklaakakku kierähtää pääsiäisen kunniaksi kääretortuksi, joka koristellaan suklaamunilla.
Keväisen sunnuntain menussa maistuvat paahteiset pyöreät maut. Kun vaahdotat ruskistetun voin, alkupalaksi riittää pala hyvää leipää. Tee pääruoaksi aurinkoinen risotto ja kruunaa se katkaravuilla ja parsalla. Jälkiruoaksi maistuu helppo rahkavaahto, jonka kohotat passionhedelmällä juhlavaksi.
Tämän kevään odotetuin Kinder-yllätys on suklainen juustokakku, joka tehdään mutkattomasti laseihin tai pieniin jälkiruokamaljoihin.