Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Parsa-sitruunapasta

Sesonki 2/2022 -lehden keväiset reseptit arkiaterioille ja pääsiäispöytään

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.3.2022
Muokattu: 29.3.2022
Nyt maistuvat yrtit: basilika kruunaa tuttuun tapaan pastan, mutta myös kanavuoan ja fetasalaatin. Minttu yllättää uunilohen pinnalla, karitsan kastikkeessa ja retiisisalaatissa. Babypinaatti maustaa kasvispaistoksen ja ruohosipuli munasalaatin. Maun lisäksi tuoreilla yrteillä maustaminen antaa yleensä varaa vähentää suolan määrää. Tästä artikkelista löydät kaikki huhtikuun Sesonki-lehden reseptit.

Herkuttele kevään ensimmäiset vihreät parsat sitruunaisessa pastassa

Vartissa valmiin parsa-sitruunapastan helppo kastike syntyy juustosta ja tilkasta pastan keitinvettä. Kruunaa pasta kevyesti paistetuilla vihreillä parsoilla, jotka maustetaan reilusti raikkaalla sitruunalla.

Helpot ateriat arkipäiviin: paistetut ahvenet ja lämmin perunasalaatti sekä riisi-kanavuoka

Mausta vastakeitetyt perunat hunajaisella sinappikastikkeella ja ryyditä potut tillillä ja kapriksilla. Lämpimän perunasalaatin rinnalla maistuvat paistetut ahvenfileet. Helppo juustoinen kanavuoka on koko perheen uusi lempiruoka, joka hautuu uunissa itsekseen.

Pääsiäisen alkupalat: parsaranskalaiset ja limeaioli, munasalaatti ja tomaatti-fetasalaatti

Kokeile tämän kevään hittireseptejä! Dippaa uunissa paahdettuja rapeita parsoja limellä maustettuun majoneesiin. Marinoidun tomaatti-fetasalaattin juju taas on raikas basilikamarinadi. Pääsiäismunatkin voit tarjota samettisena salaattina. Maista pehmeää, lempeää munasalaattia myös ruisleivän tai riisipiirakoiden kanssa.

Pääsiäisen pääruoat: uunilohi minttupestolla sekä helppo nyhtökaritsa ja minttu-jogurttikastike

Pääsiäisen tähtiruoissa maistuu minttu. Tee keväisen juhlapöydän keskipisteeksi mintulla maustettu pääsiäislohi tai hauduta karitsanpaistista hitaasti supermureaa. Kruunaa helppo juhlaruoka raikkaalla minttukastikkeella.

Vegepöytään: litistetyt perunat, varsiparsakaali-linssipaistos sekä retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Kata kasvisherkut lisukkeeksi tai nauti sellaisinaan. Rapeiden lyttypottujen ohje on helppo: keitä, litistä ja paahda! Broccolineista ja linsseistä tehty kasvispaistos saa ihanan makunsa paahdetusta seesamiöljystä. Kruunaa paistos tuoreella pinaatilla. Keväinen retiisisalaatti saa lisää raikasta makua appelsiinista ja mintusta.

Makeaa pääsiäispöytään: sitruunainen ricotta-mantelikakku ja rocky road -kääretorttu

Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää ennen pääsiäistä, sillä tämä kakku vain paranee odotellessaan. Rocky road eli karkeilla höystetty amerikkalainen suklaakakku kierähtää pääsiäisen kunniaksi kääretortuksi, joka koristellaan suklaamunilla.

Menu kevään kunniaksi: ruskistettua voivaahtoa leivän kera, sahramirisotto ja passion-rahkamousse

Keväisen sunnuntain menussa maistuvat paahteiset pyöreät maut. Kun vaahdotat ruskistetun voin, alkupalaksi riittää pala hyvää leipää. Tee pääruoaksi aurinkoinen risotto ja kruunaa se katkaravuilla ja parsalla. Jälkiruoaksi maistuu helppo rahkavaahto, jonka kohotat passionhedelmällä juhlavaksi.

Viimeinen silaus: kinder-juustokakku lasissa

Tämän kevään odotetuin Kinder-yllätys on suklainen juustokakku, joka tehdään mutkattomasti laseihin tai pieniin jälkiruokamaljoihin.

Lue Yhteishyvän 2/2022 juttuja: