Sesonki 2/2022 -lehden keväiset reseptit arkiaterioille ja pääsiäispöytään

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.3.2022
|
Muokattu: 8.9.2025
Nyt maistuvat yrtit: basilika kruunaa tuttuun tapaan pastan, mutta myös kanavuoan ja fetasalaatin. Minttu yllättää uunilohen pinnalla, karitsan kastikkeessa ja retiisisalaatissa. Babypinaatti maustaa kasvispaistoksen ja ruohosipuli munasalaatin. Maun lisäksi tuoreilla yrteillä maustaminen antaa yleensä varaa vähentää suolan määrää. Tästä artikkelista löydät kaikki huhtikuun Sesonki-lehden reseptit.

Herkuttele kevään ensimmäiset vihreät parsat sitruunaisessa pastassa

Vartissa valmiin parsa-sitruunapastan helppo kastike syntyy juustosta ja tilkasta pastan keitinvettä. Kruunaa pasta kevyesti paistetuilla vihreillä parsoilla, jotka maustetaan reilusti raikkaalla sitruunalla.

Nopea  parsapasta
Nopea  parsapasta

Nopea parsapasta

Helpot ateriat arkipäiviin: paistetut ahvenet ja lämmin perunasalaatti sekä riisi-kanavuoka

Mausta vastakeitetyt perunat hunajaisella sinappikastikkeella ja ryyditä potut tillillä ja kapriksilla. Lämpimän perunasalaatin rinnalla maistuvat paistetut ahvenfileet. Helppo juustoinen kanavuoka on koko perheen uusi lempiruoka, joka hautuu uunissa itsekseen.

Lämmin perunasalaatti ja paistetut ahvenet
Lämmin perunasalaatti ja paistetut ahvenet

Lämmin perunasalaatti ja paistetut ahvenet

Helppo kana-riisivuoka
Helppo kana-riisivuoka

Helppo kana-riisivuoka

Pääsiäisen alkupalat: parsaranskalaiset ja limeaioli, munasalaatti ja tomaatti-fetasalaatti

Kokeile tämän kevään hittireseptejä! Dippaa uunissa paahdettuja rapeita parsoja limellä maustettuun majoneesiin. Marinoidun tomaatti-fetasalaattin juju taas on raikas basilikamarinadi. Pääsiäismunatkin voit tarjota samettisena salaattina. Maista pehmeää, lempeää munasalaattia myös ruisleivän tai riisipiirakoiden kanssa.

Parsaranskalaiset ja limeaioli
Parsaranskalaiset ja limeaioli

Parsaranskalaiset ja limeaioli

Marinoitu tomaatti-fetasalaatti keltaisessa kulhossa. Kulhossa lusikka ja kulhon vieressä harmaa liina.
Marinoitu tomaatti-fetasalaatti keltaisessa kulhossa. Kulhossa lusikka ja kulhon vieressä harmaa liina.

Marinoitu tomaatti-fetasalaatti

Munasalaatti
Munasalaatti

Munasalaatti

Pääsiäisen pääruoat: uunilohi minttupestolla sekä helppo nyhtökaritsa ja minttu-jogurttikastike

Pääsiäisen tähtiruoissa maistuu minttu. Tee keväisen juhlapöydän keskipisteeksi mintulla maustettu pääsiäislohi tai hauduta karitsanpaistista hitaasti supermureaa. Kruunaa helppo juhlaruoka raikkaalla minttukastikkeella.

Uunilohi minttupestolla
Uunilohi minttupestolla

Uunilohi minttupestolla

Helppo nyhtökaritsa
Helppo nyhtökaritsa

Helppo nyhtökaritsa

Vegepöytään: litistetyt perunat, varsiparsakaali-linssipaistos sekä retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Kata kasvisherkut lisukkeeksi tai nauti sellaisinaan. Rapeiden lyttypottujen ohje on helppo: keitä, litistä ja paahda! Broccolineista ja linsseistä tehty kasvispaistos saa ihanan makunsa paahdetusta seesamiöljystä. Kruunaa paistos tuoreella pinaatilla. Keväinen retiisisalaatti saa lisää raikasta makua appelsiinista ja mintusta.

Litistetyt perunat
Litistetyt perunat

Litistetyt perunat

Varsiparsakaali-linssipaistos
Varsiparsakaali-linssipaistos

Varsiparsakaali-linssipaistos

Retiisisalaatti ja minttuvinegretti
Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Makeaa pääsiäispöytään: sitruunainen ricotta-mantelikakku ja rocky road -kääretorttu

Leivo perinteinen italialainen sitruunakakku muutamaa päivää ennen pääsiäistä, sillä tämä kakku vain paranee odotellessaan. Rocky road eli karkeilla höystetty amerikkalainen suklaakakku kierähtää pääsiäisen kunniaksi kääretortuksi, joka koristellaan suklaamunilla.

Sitruunainen ricotta-mantelikakku
Sitruunainen ricotta-mantelikakku

Sitruunainen ricotta-mantelikakku

Pääsiäisen rocky road -kääretorttu
Pääsiäisen rocky road -kääretorttu

Pääsiäisen rocky road -kääretorttu

Menu kevään kunniaksi: ruskistettua voivaahtoa leivän kera, sahramirisotto ja passion-rahkamousse

Keväisen sunnuntain menussa maistuvat paahteiset pyöreät maut. Kun vaahdotat ruskistetun voin, alkupalaksi riittää pala hyvää leipää. Tee pääruoaksi aurinkoinen risotto ja kruunaa se katkaravuilla ja parsalla. Jälkiruoaksi maistuu helppo rahkavaahto, jonka kohotat passionhedelmällä juhlavaksi.

Sahramirisotto
Sahramirisotto

Sahramirisotto

Ruskistettu voivaahto
Ruskistettu voivaahto

Ruskistettu voivaahto

Passion-rahkamousse
Passion-rahkamousse

Passion-rahkamousse

Viimeinen silaus: kinder-juustokakku lasissa

Tämän kevään odotetuin Kinder-yllätys on suklainen juustokakku, joka tehdään mutkattomasti laseihin tai pieniin jälkiruokamaljoihin.

Kinder-juustokakku lasissa
Kinder-juustokakku lasissa

Kinder-juustokakku lasissa

Lue Yhteishyvän 2/2022 juttuja: