Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelma valloittaa leivonnaisissa ja jälkiruoissa – katso vadelmareseptit

Vadelma maistuu tuoreena sellaisenaan, mutta sopii myös monenlaisiin leivonnaisiin: kakkuihin, kääretorttuihin ja suklaan pariksi. Siitä valmistuvat myös itsetehdyt hillot, mehut ja kiisselit. Voit käyttää resepteissä tuoreita vadelmia tai hyödyntää pakastemarjoja. Katso kaikki vadelmareseptit ja -vinkit!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 18.6.2020
|
Muokattu: 26.6.2024

Vadelmajuustokakku, vadelmatäytekakku ja muut vadelmakakut

Vadelma viihtyy erinomaisesti kermaisissa kakuissa! Vadelmalle sopivia makupareja ovat erityisesti raikas sitruuna ja pehmeä valkosuklaa. Kokeile kermakakkua tai upota vadelmat juustokakkuun – tämä herkkumarja maistuu ihanalta kaikissa kakuissa. Vadelmat ovat myös täydellisiä koristeita ja raikkaita lisukkeita suklaakakuille ja mutakakuille.

Vadelmakääretortut

Vadelmakääretorttu on ihana kesäinen klassikko, joka maistuu mökillä kahvipöydässä. Kokeile maustaa vadelmakääretorttu kinuskilla tai valkosuklaalla.

Vadelmamuffinit ja vadelmapullat

Vadelma ja suklaa on aina toimiva makupari, ja helpoiten sen makuun pääsee, kun leipoo nopeat muffinssit. Rahkapullat puolestaan muuttuvat hetkessä kesäisiksi, kun rahkatäytteen päälle ripottelee muutaman tuoreen vadelman.

Vadelmapiirakat

Mehevät vadelma piirakat ja pehmeä vadelmabrownie sekä -blondie kätkevät sisäänsä runsaasti valloittavaa vadelmaa. Näihin piirakoihin voit käyttää myös pakastevadelmia, joten niitä pääse leipomaan ympäri vuoden.

Vadelmajälkiruoat

Pehmeä vadelmajälkkäri kruunaa aterian. Kokeile vaikka jäädykettä - se on helpompi valmistaa kuin uskoisi! Vadelman makeus ja raikkaus sopivat mainiosti myös pannacotan kylkeen.

Vadelmahillot, -kiisselit ja -mehut

Jos vadelmasato on runsas, kannattaa vadelmia myös säilöä. Perinteisen hillon lisäksi vadelmasta kannattaa tehdä myös mehua tai hyvin jääkaapissa säilyvää kiisseliä.

Katso lisää vadelma- ja marjareseptejä