Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Kanapanzanella

Kanapanzanella

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Panzanella on italialainen hävikkiruoka, jonka tärkein raaka-aine on eiliseltä jäänyt leipä. Perinteinen leipä-tomaattisalaatti muuntuu täyttäväksi lounaaksi, kun lisäät siihen myös grillattua kanaa.

Ainekset

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukku timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
4
viipaletta vaaleaa leipää
500 g
(2 rs) kirsikkatomaatteja
400 g
kurkkua
2 dl
kivettömiä oliiveja
1 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
ruukku basilikaa

Kastike

1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sivele fileeleikkeet öljyllä. Hienonna timjami ja säästä siitä osa salaattiin. Mausta leikkeet lopulla timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Paahda leikkeitä grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys puolittamalla yksi leike. Valuta kuuman lihan päälle hunajaa ja pidä lämpimänä folion alla.

350 g
(1 pkt) kanan fileeleikettä
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 kpl
ruukku timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 tl
juoksevaa hunajaa
2

Sipaise leiville halutessasi hieman rypsiöljyä. Paahda leivät grillissä rapeiksi ja kullankeltaisiksi.

4
viipaletta vaaleaa leipää
3

Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä sipulit, etikka ja mausteet pienessä kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia ja sekoita lopuksi öljy joukkoon.

1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
punaviinietikkaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3 rkl
rypsiöljyä
4

Huuhtele tomaatit ja kurkku. Halkaise tomaatit ja leikkaa viipaloi kurkku. Valuta oliivit. Revi tai kuutioi kanapalat ja leipäviipaleet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa. Sekoita viimeiseksi kastike salaatin joukkoon.

500 g
(2 rs) kirsikkatomaatteja
400 g
kurkkua
2 dl
kivettömiä oliiveja
1 rkl
pieniä kapriksia
1 kpl
ruukku basilikaa
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.5.2022
|
Muokattu: 10.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

309

1292

21,5 g

1,8 g

11,3 g

10,0 g

3,3 g

16,0 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

viipaletta vaaleaa leipää,

1 rkl pieniä kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli