
Kanapanzanella
Ainekset
Kastike
Valmistus
Sivele fileeleikkeet öljyllä. Hienonna timjami ja säästä siitä osa salaattiin. Mausta leikkeet lopulla timjamilla sekä suolalla ja pippurilla. Paahda leikkeitä grillissä tai 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys puolittamalla yksi leike. Valuta kuuman lihan päälle hunajaa ja pidä lämpimänä folion alla.
Sipaise leiville halutessasi hieman rypsiöljyä. Paahda leivät grillissä rapeiksi ja kullankeltaisiksi.
Tee kastike. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä sipulit, etikka ja mausteet pienessä kulhossa. Anna maustua 5 minuuttia ja sekoita lopuksi öljy joukkoon.
Huuhtele tomaatit ja kurkku. Halkaise tomaatit ja leikkaa viipaloi kurkku. Valuta oliivit. Revi tai kuutioi kanapalat ja leipäviipaleet. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa. Sekoita viimeiseksi kastike salaatin joukkoon.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
309
1292
21,5 g
1,8 g
11,3 g
10,0 g
3,3 g
16,0 g
2,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
viipaletta vaaleaa leipää,
1 rkl pieniä kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli