Kakkujen, piirakoiden, mansikoiden ja varhaiskaalin toukokuu – nämä reseptit ovat suosittuja juuri nyt

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Toukokuu on kakkuleipurien lempikuukausi, ja suosituimpia reseptejä meilläkin olivat monenlaiset kakut mansikkabritasta suklaiseen tiikerikakkuun. Myös suolaisten leivonnaisten, kuten kinkkupiirakan, sekä voileipäkakun resepteille on nyt käyttöä. Katso kuukauden suosituimmat reseptit! Voit tallentaa kiinnostavat reseptit itsellesi helposti kirjautumalla sivulle.

1. Mansikkabritakakku

Iki-ihanan mansikkabritakakun maut enteilevät kesää. Toukokuussa myös moni muu kakkuresepti on ollut suosittu: helppo sokerikakkupohja, mansikkainen juustokakku, suklainen Pätkiskakku, upea vadelma-sitruunakakku, raikas kinuskikakku ja tiikerikakun vaniljainen ja suklaahippuinen versio.

2. Voileipäkakku rengasvuoassa

Näyttävä, pyöreä voileipäkakku herättää ihastusta: se on helppo ja hauska koota rengasvuokaan. Täytteekseen voileipäkakku saa herneitä, katkarapuja ja graavilohta. Kokoamisohjeet voi katsoa myös videolta.

Voileipäkakku rengasvuoassa
Voileipäkakku rengasvuoassa

Voileipäkakku rengasvuoassa

3. Välimerellinen kanavuoka

Välimeren tyyliin maustettu kanavuoka on yksi arjen luottoresepteistä. Samassa vuoassa valmistuvat myös kesäkurpitsat ja kirsikkatomaatit. Myös toinen reseptiarkistomme suosikki, kesäkurpitsa-halloumipihvit, nousi kevään reseptien kärkisijoille.

Välimerellinen kanavuoka
Välimerellinen kanavuoka

Välimerellinen kanavuoka

4. Paistettu varhaiskaali

Varhaiskaali on noussut parsan ohella yhdeksi kevään suosikkikasvikseksi. Siitä paistaa grillissä tai wokkipannulla muutamassa minuutissa maistuvan lisukkeen.

Paistettu varhaiskaali valurautaisella pannulla. Pannun alla pannunalunen ja vieressä vesilaseja.
Paistettu varhaiskaali valurautaisella pannulla. Pannun alla pannunalunen ja vieressä vesilaseja.

Paistettu varhaiskaali

5. Pellillinen kinkkupiirakkaa

Kinkkupiirakka on suolaisten piiraiden monipuolinen klassikko. Se sopii niin lounaaksi, iltapalaksi kuin juhlatarjottavaksikin. Makea peltipiirakka tehdään nyt tietysti raparperista.

Katso myös nämä keväiset reseptit