Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nopeat kesäpastat – sesongin parhaat raaka-aineet loistavat näissä helpoissa ohjeissa

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 29.5.2023
|
Muokattu: 29.5.2023
Pasta taipuu moneen. Kesällä maistuvat parhaiten nopeat ja kepeät pasta-annokset, joissa on käytetty sesongin parhaita kasviksia ja aineksia. Unohda pitkään haudutetut kastikkeet ja kypsennä tuoreet kesän ainekset pikaisesti, jotta ne säilyttävät arominsa.

Pastasalaatit

Kuumat kesäpäivät tarkoittavat viilentäviä, mutta ravitsevia ruokia, jotka pitävät elimistön suolatasapainon kunnossa. Pastasalaatit ovat loistava valinta lounaaksi tai välipalaksi.

Kun salaattia tekee ison kulhollisen jääkaappiin, seuraavan päivän eväät ovat valmiina.

Kasvispastat

Kevyet ja värikkäät kasvispastat kuuluvat kesään. Kokeile pastakastikkeessa sesongin parhaita kasviksia. Munakoiso on sesongissa loppukeväästä, herneet keskikesällä ja sieniaika alkaa hyvällä tuurilla jo heinäkuussa, kun ensimmäiset kantarellit puskevat maanpinnasta.

Kokeile kiireessä myös yhden kattilan tomaattista soijarouhepastaa, jonka jäljiltä ei jää juurikaan tiskattavaa.

Kalapastat

Kala, erityisesti lohikalat savustettuna, maistuvat suomalaisille kesäisin. Savukala sopii moneen, pastan kanssa siitä saa nopeasti ja helposti täyttävän aterian.

Nopea ja edullinen vaihtoehto on tehdä pasta kalapullista tai kalasäilykkeestä. Keväällä kannattaa ehdottomasti kokeilla kunnon kotimaista lähiruokaa, ja tehdä pasta tuoreista nokkosista ja kotimaisesta kalasäilykkeestä.

Lihapastat

Lihaa sisältävät pastat ovat usein tuhteja ja ne sopivatkin aktiivisiin kesäpäiviin, kun ulkona on vietetty monta tuntia. Toisaalta yhtä lailla ne maistuvat sateisina ja viileinä kesäpäivinä, kun ulos ei huvita mennä ja ruoanlaittoon on enemmän aikaa.

Lue lisää