Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääruoat

Parhaat makuparit kurpitsalle – oletko jo kokeillut?

Yhdistä kurpitsa voimakkaisiin makuihin, kuten chilin poltteeseen, pitkään kypsyneeseen juustoon tai lämpimiin mausteisiin.

Tulista kurpitsasosekeittoa kolmessa kulhossa. Keiton pinnalla siemeniä ja tuoretta chiliä.
Tulista kurpitsasosekeittoa kolmessa kulhossa. Keiton pinnalla siemeniä ja tuoretta chiliä.

Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Ninna Lindström
23.9.2024 | Päivitetty 30.9.2024

Tutuimmat syksyn kurpitsalajikkeet lienevät myskikurpitsa, hokkaidokurpitsa ja talvikurpitsa. Ne ovat väriltään kauniin oransseja ja maultaan melko mietoja. Niissä on makeutta sekä pähkinäisyyttä, mikä tekee kurpitsoista oivan parin erilaisille voimakkaille mauille.

Kurpitsa ja juustot

Rasvaiset ja voimakkaan suolaiset juustot luovat kurpitsan kanssa syksyn herkullisimmat ja mehevimmät makukombot. Feta, vuohenjuusto ja cheddar toimivat loistavasti makean kurpitsan kanssa. Kokeile helppoa uunipastaa, herkullista kurpitsagratiinia tai yllättävää oranssia kurpitsapestoa.

Kurpitsa ja pieni polte

Voimakkaat aasialaiset maut, kuten chili, inkivääri, kookos ja lime toimivat kurpitsan kanssa hienosti yhteen. Kokeile kuutioitua kurpitsaa curryissa tai mausta sosekeitot ja kurpitsarisotto ripauksella chiliä.

Kurpitsa ja yrtit

Aromikkaat ja maanläheiset yrtit kuten timjami, salvia ja oregano saavat kurpitsaruoat loistamaan. Pilko kurpitsa suupaloiksi, mausta yrteillä ja paahda lisukkeeksi. Salvia maistuu myös alussa esitellyssä uunipastassa.

Kurpitsa ja mausteet

Hyödynnä kurpitsaa leivonnassa. Amerikkalaiseen tapaan valmistuvat paistettu juustokakku sekä makea ”pumpkin pie”. Syksyn viileinä päivinä niiden maussa lämmittävät kaneli, kardemumma ja inkivääri.

Lisää kurpitsareseptejä