Tummanvihreä rosmariini tuo mieleen suopursun ja havupuut tuoksullaan ja neulasmaisilla lehdillään. Välimeren alueella villinä kasvava rosmariini on voimakas yrtti, jota kannattaa lisätä ruokaan pieni määrä kerrallaan. Sen upea, aromikas maku käy kuitenkin yllättävän moneen: peruna- ja lammasruokien lisäksi rosmariini on oiva pari muun muassa sitruunalle, omenoille ja mansikoille.
Tuore rosmariini on kuivattua voimakkaampaa ja maultaan terävämpää, joten yhdestä puskasta riittää kokattavaa pitkäksi aikaa. Rosmariini säilyy onneksi hyvin eikä kaipaa kastelua kovin usein.
Voit lisätä tuoreen rosmariinin oksat kokonaisina haudutettaviin ruokiin, mutta muuten lehdet kannattaa irrottaa puumaisesta varresta. Jos et välitä lehtien kovasta rakenteesta, hienonna ne pieniksi. Kuiva rosmariini kannattaa murskata ennen ruokaan lisäämistä. Kovana yrttinä rosmariini kestää hyvin haudutusta.