Pieni viikunaopas: näin valitset parhaat viikunat ja säilytät ne oikein
Tuore viikuna on sievä, sipulinmuotoinen hedelmä. Ohut kuori kätkee sisälleen pehmeän, jopa hillomaisen sisuksen, jossa on runsaasti rapsahtavia siemeniä. Kuoren väri voi vaihdella vihertävästä tummanviolettiin ja jopa ruskeaan.
Kypsä viikuna on samaan aikaan pehmeä ja kiinteä, minkä lisäksi sen tunnistaa ohuesta kuoresta ja makeasta tuoksusta. Toisinaan kannasta valuu tahmeaa siirappia.
Ohutkuorisia ja pehmeitä viikunoita kannattaa käsitellä varoen. Herkkä hedelmä ei säily pitkään, joten syö viikunat muutaman päivän sisällä ostamisesta. Parhaiten viikuna viihtyy viileässä, 2–6 asteen lämpötilassa.
Ohutkuorisia ja pehmeitä viikunoita kannattaa käsitellä varoen.