Kevennä pastaruoat vaihtamalla kermaiset tai tomaattiset pastakastikkeet kevyeen, sitruunalla maustettuun liemeen. Lisää sitruunan pariksi pehmeää ricottajuustoa tai muutama kuutio paistettua halloumia. Myös tuoreista kirsikkatomaateista syntyy raikkaan makuinen pastakastike. Pasta primaverassa eli kevätpastassa sitruuna saa seurakseen sesongin ensimmäiset vihreät parsat ja muita ihania vihreitä kasviksia.
Virittäydy kevääseen näillä raikkailla ruoilla – 4 x 3 keväistä suosikkiruokaa
3 x raikas pasta
3 x kevyt kanaruoka
Valitse ulkoilupäivän ruoaksi kanaa. Hauduta mehevät kanan paistileikkeet uunissa hunajaisessa mausteliemessä tai, jos tykkäät erityisesti aasialaisista mauista, paista kanasta, riisistä ja kasviksista mausteinen kanawokki. Lämpimänä kevätpäivänä maistuu myös kanasalaatti. Yhdistä salaattiin vastapaistettua mehukasta broileria ja sesongin viimeiset veriappelsiinit.
3 x terveellinen kasvisruoka
Voimaa vihreistä kasviksista! Paahda pellillinen lämmintä salaattia, jonka ruokaisa sydän on uunissa paahdettu fetajuusto. Currylla ja chilillä maustettu ja terveellisiä tummanvihreitä vihanneksia sisältävä uunifetasalaatti on sellaisenaan runsas lounas. Vihreitä vihanneksia on myös shaksuka-pannussa, joka sopii vaikka sunnuntaiaamun superherkuksi. Keittojen ystävän kevätherkku on kevyt kasvisminestrone, jossa on roppakaupalla ihania kikherneitä.
3 x helppoa streetfoodia
Eväät rullalle ja ulos aurinkoon! Nämä sormisyötävät voit herkutella vaikka kotipihalla samalla, kun nautit kevään ensimmäisistä auringonsäteistä. Kietaise paistettua ja reilusti maustettua kanajauhelihaa salaatinlehteen tai surauta nopea kikhernetahna paahtoleivän väliin. Tortillatkin kevenevät kevääksi! Täytä tortillat rapeaksi paistetuilla wokkivihanneksilla sekä tuoreilla raikkailla kasviksilla ja yrteillä.