
Pekoni-sipulipiirakka
Ainekset
Täyte
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 28 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kuori ja suikaloi sipulit. Suikaloi ja paista pekoni pannulla. Siirrä pekonit lautaselle. Hauduta sipulit pehmeiksi pannulla noin 10 minuuttia ja lisää etikka.
Yhdistä pekonit ja sipulit. Mausta timjamilla ja pippurilla. Levitä pekoni-sipuliseos kerroksittain juuston kanssa pohjan päälle. Sekoita munat, kerma ja ranskankerma kulhossa, kaada täytteen päälle.
Paista piirakkaa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
226
945
19,5 g
10,5 g
2,3 g
2,2 g
0,5 g
9,4 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli