Stifado on ihanan mausteinen, hitaasti pehmeäksi hautunut lihapata. Ruskista naudan palapaisti, upota se uunivuokaan tomaattimurskan, valkosipulin, kanelin ja yrttien kanssa ja anna uunin hoitaa loput. Kolmen tunnin päästä pöydässä on taivaallinen liharuoka, joka kelpaa nautiskella hyvän punaviinin kanssa.

Viikonloppu ja vihdoinkin aikaa kokata ajan kanssa! Katso suosikkireseptimme hitaaseen herkutteluun
Stifado eli kreikkalainen lihapata
Taivaallinen kuha Walewska
Oletko maistanut tätä Mannerheiminkin suosikkeihin kuulunutta kalaruokaa? Kuha Walewskassa kuha peitellään kermaisella kastikkeella, herkkusienillä ja katkaravuilla. Reunoille pursotetaan kuohkeaa perunamuusia ja koko komeus gratinoidaan uunissa.
Melanzane alla parmiagiana eli italialainen munakoisovuoka
Anna tälle italialaiselle hurmurille mahdollisuus – saatat löytää uuden ruokarakkauden! Ohueksi viipaloitu munakoiso saa seurakseen yrttistä tomaattikastiketta, aromaattista basilikaa, venyvää mozzarellaa ja aavistuksen pähkinäistä parmesaania. Tomaatin hapokkuus, munakoison mehevyys ja juustojen täyteläisyys kietoutuvat uunissa kypsennyksen aikana vastustamattomaksi makuelämykseksi.
Suolakuoressa kypsennetty kala
Kun kokonaisen kalan kypsentää suolakuoressa, on luvassa suussasulavan pehmeää ja mehukasta kalaa. Suola muodostaa nimittäin lämpöä tasaavan ja suojaavan kuoren, jonka alla kala kypsyy täydellisen meheväksi. Ylisuolaista kalaa ei tarvitse pelätä, sillä suola jää nahan ulkopuolelle. Mausteeksi kalalle riittävät yrtit, sitruuna ja ripaus mustapippuria.
Kokonainen broileri ja mehevä uunirisotto
Uunissa paahdettu kokonainen broileri ja risotto ovat kummatkin viikonloppuruokien aatelia. Kun nämä kaksi herkkua yhdistävät voimansa, on luvassa todellinen herkkuhetki. Kypsennä broileria miedossa lämmössä puolentoista tunnin ajan ja lisää viimeiseksi 45 minuutiksi uuniin vuoassa täydellisen meheväksi kypsyvä risotto.