Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Helppo italialainen uunilohi

Helppo italialainen uunilohi

timer-icon30 min  (josta 5 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Mehevä uunilohi syntyy helposti, kun kuorrutat kalafileen valmiilla italialaiseen tapaan maustetulla tomaattikastikkeella, oliiveilla ja juustoraasteella.

Ainekset

700 g
lohifileetä
1/2 tl
suolaa
380 g
(1 prk) tomaattikastiketta italialaiseen tapaan (Valio)
113 g
(1 prk, 225/113 g) oliiveja
70 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta (Grana Padano)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita lohifilee uunivuokaan nahka alaspäin. Nypi mahdolliset ruodot. Mausta suolalla.

700 g
lohifileetä
1/2 tl
suolaa
2

Valuta oliivipurkista liemi pois. Hienonna oliivit. Kaada tomaattikastike kalan päälle, lisää pinnalle oliivit ja juustoraaste.

113 g
(1 prk, 225/113 g) oliiveja
380 g
(1 prk) tomaattikastiketta italialaiseen tapaan (Valio)
70 g
(1 ps) voimakasta juustoraastetta (Grana Padano)
3

Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Kun kala on paksuimmasta kohdasta juuri ja juuri kypsää, ota vuoka uunista.

4

Tarjoa perunamuusin ja kasvisten kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.2.2025
|
Muokattu: 6.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

421

1763

31,0 g

6,4 g

4,4 g

4,2 g

2,6 g

30,6 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli