Tykkäätkö tonnikalasta, mutta söisit mieluummin kotimaista ja mahdollisimman ekologista kalaa? Hyviä uutisia, sillä viime vuosina kauppojen hyllyille on ilmestynyt useampia edullisia ja käteviä vaihtoehtoja tonnikalalle. Esimerkiksi Kotimaista-sarjan Leppäsavukala on valmistettu Suomen järvi- ja merialueilta pyydetyistä särkikaloista, kuten lahnasta ja säyneestä. Särkikalan syöminen on myös ekoteko, jolla autat ehkäisemään järvien rehevöitymistä. Tässä 4 suosikkitapaamme villikalan käyttöön!

Tässä on tonnikalan kotimainen haastaja! Katso 4 herkullista reseptiä tölkillisestä villikalaa
Mitä villikala on ja miksi sitä kannattaa syödä?
1. Helppo savukalakiusaus on muutaman raaka-aineen herkku
Peruna, kala ja tilli todistavat jälleen yhteispelinsä voiman tässä helpossa kalakiusauksessa. Niiden lisäksi tarvitset kiusaukseen vain pippurikermaa ja valmiiksi paloiteltua sipulia (joka kannattaa muuten myös ottaa osaksi keittiön kaappien vakiovarustusta!).
2. Suomi kohtaa Japanin villikalalla täytetyissä maki-rullissa
Kääräise tölkkikala raikkaiden kasvisten, täyteläisen majoneesin ja lyhytjyväisen riisin kanssa japanilaishenkisiksi merilevärulliksi. Vinkki! Jätä rullat paloittelematta ja pakkaa evääksi. Patukkamaisesta rullasta on helppo haukkailla välipalaa nälän yllättäessä.
3. Pizzaperjantai! Valkoinen perunapizza saa täytteekseen savukalaa
Tee pizza vaihteeksi uudella tavalla: vaihda tomaattikastike raikkaan täyteläiseen ranskankermaan, viipaloi pizzan pinnalle perunaa ja viimeistele makuyhdistelmä savunmakuisella kalalla. Tällä Suomi-pizzalla kelpaa herkutella!
4. Suomalaista superruokaa tuplana: villikala-nokkospestopasta
Tonnikalapasta kuuluu arjen luottoruokiin. Päivitä tuttu pasta kalaa vaihtamalla tai kokeile kaksi suomalaista superruokaa yhdistävää villikala-nokkospestopastaa.
Lisää ideoita villikalan käyttöön
Pastaa, salaattia, pyöryköitä ja piirakkaa: villikala sopii kaikkiin resepteihin, joihin tavallisesti käyttäisit tonnikalaa. Katso täältä lisää ideoita tölkkikalan käyttöön!