Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin yhdistät oluen ja ruoan

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 12.9.2018
|
Muokattu: 16.2.2024
Mistä tiedän, mikä olut sopii yhteen minkäkin ruoan kanssa? Enkä miten olutta voisi käyttää ruoanlaitossa? Katso vinkit ruoan ja oluen yhdistämiseen ja ota talteen reseptit, jotka saavat lisäaromia oluesta.

Opi oluesta

Olut antaa aromia ruokiin ja juomiin

Drinkit oluesta

Tiesitkö, että olut sopii hienosti myös cocktaileihin? Kokeile mansikkaista margaritaa vehnäoluesta ja tuo mojitoon uutta makua pils-oluella.

Mausta lihat oluella

Olut sopii lihan marinointiin ja maustamaan lihan kanssa tarjottavat kastikkeet. Olut toimii myös pata- ja uuniruokien mehevöittäjänä ja maun tuojana.

Olut kuohkeuttaa leivonnaiset

Kuohkeuta oluella leivonnaisten täytteet ja taikinat. Olut sopii myös syventämään sekä makeiden että suolaisten leivonnaisten makua.

Illanistujaisten naposteltavat saavat aromia oluesta

Olut ja juusto on hyvä makupari ruoanlaitossa. Säväytä oluella maustetulla juustofonduella tai maltaisella juustodipillä. Oluella mureutetut teeleivät maistuvat sellaisenaan ja osana juustotarjotinta.