Nyt on persimonien aika! Tässä 12 reseptiä, joilla kokkaat parhaat persimonherkut alkuruoista jälkkäreihin

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 18.11.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Joko sinä olet rakastunut persimoniin? Suomalaisten uusi suosikkihedelmä, oranssinpunainen persimon sopii suolaisiin ja makeisiin ruokiin sellaisenaan tai pannulla karamellisoituna. Kokeile persimonia uuniruoissa ja leivonnassa tai keitä hilloksi, joka on monen mielestä paras hillo juustoille.

3 x juhlava persimonsalaatti: valitsetko kylmän vai lämpimän salaatin?

Täydellisessä salaatissa on mukana aina jotain makeaa. Se voi olla ripaus sokeria tai nokare hunajaa salaatinkastikkeessa, mutta hedelmätkin tuovat kivasti makeutta salaatteihin. Paloittele persimonia pähkinäiseen juustosalaattiin sellaisenaan tai paista ne ensin karamellimaisen makeiksi ja lisää lämpimät persimonit paistetun halloumijuuston kanssa salaattiin. Tai tee persimoneista ja päärynöistä lämmin joulusalaatti, jossa sesongin hedelmät yhdistyvät punakaalipaistokseen ja kastikkeessa maistuu piparkakkumauste.

Persimon-halloumisalaatti
Persimon-halloumisalaatti

Persimon-halloumisalaatti

Persimon-juustosalaatti
Persimon-juustosalaatti

Persimon-juustosalaatti

Lämmin päärynä-persimonsalaatti
Lämmin päärynä-persimonsalaatti

Lämmin päärynä-persimonsalaatti

Parempaa kuin kinkku-ananaspizza! Käytä persimonia ruoanlaitossa

Vaaleat liharuoat rakastavat täyteläisiä hedelmiä. Niiden pieni hapokkuus mureuttaa lihaa, ja samalla mehukkaat hedelmät tekevät ruoasta mehevän. Lisää persimonia kanapataan tai broilerivuokaan ja kokeile sitä myös erilaisissa possuruoissa. Aloita vaikka kinkkupizzasta!

Helppo persimon-broileripata
Helppo persimon-broileripata

Helppo persimon-broileripata

Kinkku-persimonpizza
Kinkku-persimonpizza

Kinkku-persimonpizza

Oi, mitkä uunijälkkärit! Paahda pähkinöiden kanssa tai hauduta hunajaliemessä

Persimonin kiinteä rakenne sopii täydellisesti lämpimiin hedelmäjälkiruokiin. Paahda persimonit uunissa hasselbackan perunoiden tapaan viipaloituina tai hauduta ne lohkoina makeassa mausteliemessä. Tarjoa lämpimät persimonit pähkinöiden ja jäätelön kanssa.

Hasselbackan persimonit
Hasselbackan persimonit

Hasselbackan persimonit

Persimon-kardemummapaistos resepti
Persimon-kardemummapaistos resepti

Persimoni-kardemummapaistos

Välipaloissa vaihtelu virkistää! Pilko mukaan persimonia

Hedelmäsalaatin nerous on sen muunneltavuudessa. Voit valita värejä ja makuja satokauden suosikeista – juuri nyt persimonista! Kruunaa hedelmäsalaatti hunajaisella sitruskastikkeella, jossa on mausteena tuoretta minttua. Vikkelä välipala syntyy soseuttamalla persimonit, toiselta nimeltään sharon-hedelmät, smoothieksi tai paloittelemalla ne proteiinipitoiseen rahkaan.

Hedelmäsalaatti
Hedelmäsalaatti

Hedelmäsalaatti

Appelsiini-sharonsmoothie
Appelsiini-sharonsmoothie

Appelsiini-sharonsmoothie

Sharonrahka
Sharonrahka

Sharonrahka

Viikonloppuna herkutellaan! Hilloa juustoille ja salsaa sipseille

Makea persimon on hyvä pari voimakkaille mauille. Chilillä ja korianterilla maustettu salsa saa persimonista kivaa makeutta. Suolaisenmakea salsa tasapainottaa kivasti chiliset sipsit. Myös juustotarjottimella on usein vahvoja makuja, joiden seuraan sopii hienosti persimonhillo. Kokeile sitruunalla ja kanelilla maustettua hilloa myös kakkujen ja jäätelön kanssa – tai ihan vain paahtoleivän päällä.

Tutustu tarkemmin tähän hehkuvanpunaiseen sesonkihedelmään!