Perinteinen bostonpulla saa uuden mehevän maun, kun lisäät sen kanelisiin kierteisiin omenakuutioita ja vaahterasiirappia. Kaurajuomaan ja ilman kananmunaa tehty taikina on vegaaninen, joten tämä muhkea omenapulla ilahduttaa myös vegaanisten herkkujen ystävää.

Oi, ihanat omenaherkut! Katso 12 suosituinta reseptiämme satokauden lemmikistä
Leivo omenapiirakan maut kanelipullaan: omenaboston
Mummolan päiväkahviherkku: pellillinen omenapiirakkaa
Syksyn parhaat makumuistot syntyvät, kun pelliltä leikataan palat vastapaistettua omenapiirakkaa. Pehmeä piirakkapohja ja vieri viereen asetellut, kanelilla maustetut omenalohkot, nam! Helppo sekoitettava taikina onnistuu niin maitotuotteista kuin mehustakin. Voit käyttää piirakkapohjaan esimerkiksi omenamehua, kaurajuomaa, piimää tai jogurttia.
Mainettaan helpompi omenapiirakka: tarte tatin
Kun haluat tehdä oikein kostean omenapiirakan, valitse ranskalainen klassikko, tarte tatin. Keikauskakun tapaan tehtävä piirakka on todella helppo, kun valmistat sen makeaan leivontaan tarkoitetusta valmiista piirakkataikinasta. Lado omenat vuokaan sokeriliemen kanssa ja asettele taikina niiden päälle. Kumoa kypsä piirakka jo lämpimänä ylösalaisin, niin omenat irtoavat kauniisti vuoasta.
Tavallista mehevämpi: omena-vaniljapiirakka
Eläköön pakastetaikina ja valmis vaniljakastike! Tee omenapiirakalle helppo ja herkullisen kostea vaniljatäyte sekoittamalla valmiiseen vaniljakastikkeeseen kananmuna, kardemummaa ja kanelia. Pyöräytä omenat täytteeseen isoina kuutioina, niin piirakan ilmekin on uudenlainen.
Keitä omenainen lappapuuro eli kuohkea omenavispipuuro
Jos rakastat vispipuuroa, ihastut varmasti omenamehuun keitettyyn mannapuuroon, joka vaahdotetaan sähkövatkaimella ilmavaksi. Tuoreet omenakuutiot tuovat omenapuuroon samanlaista herkullista hapokkuutta kuin puolukat perinteiseen vispipuuroon.
Lasten lemppari: omenaiset mantelimuffinit
Ota lapset mukaan leipomaan! Helpot muffinit syntyvät simppelistä sekoitettavasta taikinasta, johon lisätään rapeaa mantelirouhetta ja pieniä mehukkaita omenakuutioita.
Leivo kaurajauhoilla: gluteeniton omenapiirakka
Omena rakastaa kauraa! Kuorruta omenapiirakka rapealla kauratoscalla. Sekoita kauramuru gluteenittomista kaurahiutaleista ja käytä myös piirakkapohjaan gluteenittomia kaurajauhoja, niin piirakka sopii myös vehnää välttävän ruokavalioon.
Kauden hittiresepti: kaura-omenapaistos
Kaura-omenapaistos on monelle syksyn luottojälkiruoka. Eikä paistos ole hittiresepti suotta - se on helppo ja nopea tehdä vaikkapa arki-illan herkutteluun. Rapeat kauramurut ja samettinen vaniljakastike ovat täydellinen pari mehevien omenoiden rinnalle.
Paista pannukakku pikkuletuiksi: omenapannarit
Kaura ja omena ovat toimiva pari paitsi piirakassa ja kaura-omenapaistoksessa myös pannukakussa. Vaihda siis maito kaurajuomaan ja lisää pannukakkutaikinaan raastettua omenaa. Hauskat pikkupannarit voit paistaa amerikkalaiseen tapaan paistinpannulla.
Purkita sato talteen: keitä aito omenahillo
Talleta omenasato perinteiseen sileään omenahilloon, joka keitellään kattilassa kanelitangon kanssa ja maustetaan pienellä sitruunatilkalla. Hyvin desinfioituihin purkkeihin säilötty, itse tehty hillo ilahduttaa pitkin talvea.
Vähemmän sokeria: haudutettu uuniomenahillo
Laita hillon ainekset uunivuokaan, peitä tiiviisti foliolla ja hauduta kaikessa rauhassa pehmoiseksi hilloksi. Kokeile kätevää maustepussikikkaa: sulje kanelitanko ja kardemummansiemenet mauste- tai suodatinpussiin, joka on helppo ottaa pois hillosta ennen purkittamista.
Pakasta talven varalle: omenasose
Omenahilloa vähäsokerisempi omenasose säilyy hyvin kuumennetussa lasipurkissa kylmässä, mutta soseen voi myös pakastaa kätevinä kerta-annoksina pienissä rasioissa tai vaikka uudelleensuljettavissa muovipusseissa. Käytä omenasosetta esimerkiksi omena-kaurapaistoksessa tai sellaisenaan aamupuurossa.