Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Persikat ja nektariinit tuovat makeutta kesän salaatteihin ja jälkiruokiin

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 4.7.2023
|
Muokattu: 4.7.2023
Rasiallinen nektariineja tai persikoita tarttuu herkästi ostoskoriin kesäkuukausina. Sen lisäksi, että ne maistuvat sellaisenaan, niitä kannattaa pilkkoa salaatteihin sekä leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Kesäiset salaatit

Kesän ihanimmat kivihedelmät eli nektariinit ja persikat ovat loistava lisä melkeinpä mihin tahansa salaattiin. Niiden seuraksi sopivat erityisesti kovat juustot sekä suolainen halloumijuusto. Hedelmät kannattaa pilkkoa salaatteihin melko isoiksi lohkoiksi.

Mikäli hedelmät eivät ole aivan kypsiä, hetki kuumassa grillissä tuo makeuden paremmin esiin ja pehmentää koostumusta sopivasti.

Näitä hedelmiä kannattaa kokeilla pieneksi pilkottuna myös salsassa, jossa hedelmien makeus yhdistyy koukuttavalla tavalla chilin tulisuuteen ja limen hapokkuuteen.

Kakut ja piirakat

Tuttuihin leivonnaisiin saa vaihtelua, kun esimerkiksi marjat vaihtaa välillä hedelmiin. Herkulliset murupiirakat onnistuvatkin marjojen lisäksi loistavasti nektariinista ja päälle ripoteltavan murun voi maustaa esimerkiksi kookoslastuilla.

Toscakakkuun saa jännittävää vaihtelua, kun toscakuorrutteen alle viipaloi persikoita. Eikä pidä unohtaa aina toimivaa klassikkoa persikka-rahkapiirakkaa tai juustokakkua, jossa voi kesällä kokeilla tuoreita persikoita säilykehedelmien sijaan.

Muut jälkiruoat

Makeat hedelmät ovat ehkä parhaimmillaan tuoreina erilaisissa jälkiruoissa. Pilko nektariineja ja persikoita rahkan joukkoon, koristele niillä kesäinen pavlova tai grillaa niihin kauniit raidat grillissä ja tarjoa esimerkiksi maustetun mascarponevaahdon kanssa.