Mikä on pinsa? Ihastu uudenlaiseen pizzaan
Ei pizza vaan pinsa! Pinsa, italiaksi pinsa romana, muistuttaa pizzaa, mutta on kevyempi, rapeampi ja ilmavampi.


Oletko huomannut kauppareissulla tämän uuden tuotteen? Pidä silmät auki leipähyllyillä ja tartu suuren suosion saavuttaneeseen pinsaan!
Pinsa on lähtöisin Roomasta, ja se muistuttaakin enemmän roomalaista levypizzaa kuin napolilaista paksureunaista pizzaa. Pinsaa kuvaillaan myös focaccian ja pizzan risteytykseksi.
Pinsapohjassa käytetään vehnäjauhojen lisäksi riisijauhoja, joiden ansiosta siinä on vähemmän gluteenia. Sen sanotaankin turvottavan ja täyttävän vatsaa vähemmän kuin perinteisen pizzan.
Pinsapohjaa ei leivota täysin pyöreäksi, vaan enemmän ovaaliin muotoon. Usein pohja esipaistetaan kuumassa uunissa ilman täytteitä.
Kolme koukuttavan hyvää täytevaihtoehtoa
Kesäinen pinsa saa pinnalleen mansikoita, tuoretta timjamia ja ilmakuivattua kinkkua. Tämä hämmästyttävän hyvä kombo yhdistetään valkoiseen kastikkeeseen, jonka maku muistuttaa cacio e pepe pastaa.
Kokeile pinsaa myös sandwichinä, jonka täytteenä on klassikkosalaatista tutut ainekset. Leikkaa pohja neljään osaan, sivele palat pizzakastikkeella ja oliiviöljyllä ja paista kuumassa uunissa. Pinsapohjasta tulee herkullisen rapea, ja kahden palan väliin laitettu mozzarella ja makeat pikkutomaatit pitävät huolen mehevyydestä.
Vege-pinsa todistaa, että yksinkertaisuus on valttia. Pizzakastikkeella sivellyn pinsapohjan päälle ladotaan paahdettuja ja sitruuna-yrttimarinoituja kasviksia, kuten paprikaa ja broccolinia.