Pese ja kuori valkojuuret, raasta raastimen karkealla terällä. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota sekoitellen 2−3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Huuhtele ja raasta omenat. Hienonna meirami ohuine varsineen. Lisää omenaraaste ja meirami keittoon. Lisää etikka ja mausteet. Kiehauta. Tarjoa kaurafraichen kanssa.
Vinkki: Korvaa tuore meirami yhdellä teelusikallisella kuivattua meiramia.
Vinkki: Ruokaisampaan arkikeittoon sopivat lisukkeeksi ruskistetut kasvisnakit.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
160
670
10,3 g
2,5 g
12,2 g
11,7 g
4,2 g
2,0 g
2,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli