Sillikaviaari on helppo tehdä! Se syntyy silppuamalla sillit, omenat ja kananmunat pieniksi kuutioiksi ja sekoittamalla ne majoneesin ja kermaviilin kanssa tahnaksi, joka maustetaan pirteällä piparjuurella. Sillikaviaari maistuu sellaisenaankin, mutta koska on joulu, se saa päälleen myös herkulliset koristeet. Tee kaviaarikulhollisen pinnalle suloinen kranssi kapriksista, kananmunista, tillistä ja muista pieniksi pilkotuista herkuista.

Joulusilleissä on nyt makua! Katso 4 + 5 tapaa tuunata matjessillistä maailman paras joulusilli
1. Minikranssi kruunaa sillikaviaarin
2. Matjessilli saa potkua wasabista
Wasabilla maustettu ranskankerma ja silputut sipulit riittävät mainiosti terästämään perinteisestä matjessillistä modernin wasabisillin. Sopivasti tulinen wasabisilli sopii makeista juureksista tehtyjen jouluruokien, kuten rosollin, rinnalle. Maista ranskankermakastiketta sitä tehdessäsi ja lisää tarvittaessa potkua puristamalla tuubista lisää wasabia seokseen. Wasabin sijasta voit käyttää joulusillin terästäjänä myös kotoisempaa piparjuuritahnaa.
3. Lime ja valkosipuli maustavat sillipalat
Etikkaliemessä maustetut sillipalat saavat uudenlaisen raikkaan luonteen, kun puristat liemeen reilusti limen mehua ja viipaloit mausteeksi valkosipulinkynsiä. Ripaus sinapinsiemeniä sopii joulusillin mausteeksi. Haukkaa limesilliä perunan tai makean limpun kanssa.
4. Matjessilliä mustaherukkamehussa
Joulun helpoin ja herkullisin silliherkku saattaa olla tässä! Tee mausteliemi, jossa on mustaherukkamehutiivistettä ja punaviinietikkaa. Lisää mukaan punasipulia ja timjamia, ja upota sillipalat liemeen. Kun laitat sillin tarjolle, koristele se pakasteherukoilla. Ne antavat sillille ja samalla muillekin jouluruoille herkullisen hapokasta lisäpotkua.