Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kurpitsat ovat valloillaan! Katso kurpitsareseptit keitoista piiraisiin

Syksy on muhkeiden talvikurpitsojen huippusesonkia. Perinteinen oranssi kurpitsa on saanut rinnalleen monenlaisia erimallisia ja -makuisia serkkuja: hokkaido-, myski- ja spagettikurpitsoja, joista voi valmistaa monenlaisia ruokia.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 12.9.2019
|
Muokattu: 23.8.2024

Oranssi kurpitsa

Oranssi kurpitsa sopii monenlaiseen ruoanlaittoon, ja siitä voi kovertaa myös irvistelevän Halloween-lyhdyn.

Myskikurpitsa

Viime vuosina suositun myskikurpitsan tunnistaa hauskan päärynämäisestä muodosta. Se kätkee sisälleen kirkkaan oranssin ja makean hedelmälihan. Paloiteltuna nopeasti kypsyvä malto maistuu ihanan samettiselta esimerkiksi sosekeitossa tai ohratossa.

Hokkaidokurpitsa

Hokkaidokurpitsa on kiinteän oranssimaltoinen ja makea. Se maistuu suolaisena lisukkeena uunissa paahdettuna, paloina pastakastikkeessa, soseutettuna keitoissa tai amerikkalaisessa kurpitsapiirakassa.

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsan nimikin viittaa sen veikeään sisukseen, joka purkautuu kypsennettäessä kuin pasta. Muodoltaan kurpitsa on iso, pitkänomainen ja väri vaihtelee keltaisesta ja oranssista vihreään. Sen mallosta voit maustaa gluteenittoman vegespagetin tai halkaistuna se sopii myös koverrettavaksi ja täytettäväksi. Älä syö siemeniä.

Lue lisää kurpitsoista