Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lapsiperheen parhaat kesäruoat pannulla, grillissä, uunissa ja muurikalla

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 6.6.2022
|
Muokattu: 19.6.2024
Kesällä kokataan nopeita koko perheen suosikkiruokia, joista riittää nälkäisille kesälomalaisille useammallekin aterialle. Kesäisten arkiruokien avainsana on helppous.

Pikaisesti pannulla tai muurikalla

Superhelppojen kolmen aineksen lihapullien ja vartissa valmiin nakkikastikkeen kanssa maistuvat pienet sievät uudet perunat. Jos pyöräytät lihapullia tupla-annoksen, teet niistä seuraavana päivänä helpot lihapullahodarit. Kokeile hodarien välissä myös BBQ-marinoitua tofua.

Kesäruokaa on helppo kokata myös muurikalla! Muurikkapannulla pyöräytetty nachopelti maistuu erityisen maukkaalle uintireissun tai pitkän ulkoilun jälkeen.

Uunissa kerralla isompi satsi

Kesäarkena kokataan uuniruokia yhden pellin taktiikalla. Nopeat tortillapizzat onnistuvat isommilta lapsilta itsenäisestikin, pienempien kanssa niitä on hauska puuhata myös porukalla. Toinen lapsiin takuulla iskevä peltiruoka on peltihampurilaiset.

Sadonkorjaajan broileripeltiin upotetaan satokauden kasviksia ja superterveellistä tomaattia. Kanasta valmistuu myös helppo makararonilaatikko, jossa pastaa ei tarvitse keittää erikseen. Vuokaruokien päälle voit napata makua ja väriä kotipihalta tai parvekkeelta: vihreitä yrttejä, kuten basilikaa tai rosmariinia.

Helppoa naposteltavaa ja suosikkiruoat grillistä

Nyt rouskutellaan kasviksia! Pilko vihannekset pieniin kippoihin ja paahda mukaan rapeita tofunugetteja, joita saa dippailla pihaleikkien lomassa majoneesiketsuppiin. Grillaa nopeaksi, kasvispainotteiseksi päivälliseksi kasvis-makkaravartaita ja maisseja pehmeällä maustevoilla.

Kesäiset keitot lasten makuun

Kesällä maistuu myös kevyt keitto! Keitot ovat nopeita ja maukkaita lapsiperhearjen pelastajia, joihin saa upotettua niin satokauden kasviksia kuin kalojakin. Kesäkeitto on klassikko syystä, ja sitä voi myös tuunata mielensä mukaan lähes loputtomasti. Valmiin pinaattikeiton päällä maistuvat nopeasti pannulla paistetut muikut. 10 minuutin kanapullakeittoa valmistuu iso kattilallinen helposti valmiiden kanapullien avulla.

Kesäjälkkäreissa maistuvat marjat

Kesällä jälkkäreiden tekemiseen ei kannata käyttää paljoa aikaa. Helteellä hellivät mansikkaiset herkut, esimerkiksi mansikkaa, kiiviä ja kermavaahtoa sisältävä Eton mess. Superkuumana päivänä jälkkäriksi kannattaa surauttaa hileinen mansikka-melonislush.

Muurinpohjalettujen täytteeksi laitetaan maapähkinävoita ja mansikoita ja jäätelölitra muuntuu jätskiannoksiksi valmiskastikkeiden ja cookieiden avulla.

Katso kaikki reseptit kesään