Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset lihapullat ja kesäkurpitsatsatsiki

Lihapulla on pop

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.10.2017
|
Muokattu: 11.10.2023
Lihapulla on suomalaisten suosikkiruoka vuodesta toiseen. Perinteiset lihapullat maistuvat aina, mutta tämä klassikkoruoka taipuu myös monenlaisten makujen seuraan. Hae lihapulliin uusia ulottuvuuksia vaihtelemalla mausteita, lisäämällä joukkoon juustoa tai kypsentämällä pyörykät kätevästi kastikkeen joukossa uunissa. Mikä tapa on sinun suosikkisi?

Lihapullat pitävät pintansa lasten ja aikuisten suosikkiruokien joukossa. Jos perinteiset, jauhelihasta, korppujauhoista, kananmunista ja mausteista tehdyt pyörykät kyllästyttävät, kokeile jotakin uutta!

Saat helposti varioitua perinteisiä lihapullia lisäämällä pyörykkätaikinan joukkoon erilaisia mausteita. Kokeile rohkeasti vaikkapa chiliä tai cayannepippuria. Raastettu parmesaani tuo lihapulliin puolestaan täyteläisyyttä ja suolaisuutta. Raastetut kasvikset, kuten punajuuri ja kaali, mehevöittävät ja keventävät tuhteja pyöryköitä. Samalla lautaselle tulee kuin itsestään lisää kasviksia!

Vaihtelemalla jauhelihaa, saat myös kätevästi uudenlaisen lopputuoloksen. Joko olet kokeillut karitsa- tai broileripyöryköitä?

Nappaa talteen uudet ideat lihapulliin!

Lue lisää