Kokeile pasteijoiden täytteeksi fetasta ja pakastepinaatista tehtyä tahnaa, johon sekoitetaan myös pähkinäistä makua ja rapeaa purutuntumaa tuovia pinjansiemeniä. Tee pasteijoiden rahka-voitaikina itse tai oikaise valmiilla voitakinalevyillä.

Pasteijat maistuvat kevään juhlapöydissä – Ota talteen 6 helppoa reseptiä!
Kasvistäytteiset pasteijat
Yhdistä kevään sesonkikasvis parsa aromikkaaseen briejuustoon kääräisemällä ne voitaikinalevyn sisään nyytiksi. Viimeistele nyytit valuttamalla päälle timjamilla maustettua hunajaa, joka tekee pasteijoista näppärästi hieman juhlavamman tarjottavan.
Maailman makuja juhlapöytään
Lihapasteijoiden kuori tehdään piirakkataikinasta ja jauhelihatäyte maustetaan marokkolaisittain paprikalla, juustokuminalla, kanelilla ja chilillä. Kuivatut aprikoosit ja fetajuusto tuovat täytteeseen itämaisen makean ja suolaisen liiton.
Helpot Espanjasta lähtöisin olevat empanadat täytetään kirsikkatomaateilla, pestolla ja vegaanisella salaattijuustolla. Voitele pasteijat öljyllä ennen paistoa, niin ne saavat kauniin värisen paistopinnan.
Rullaa pasteijat kierteen muotoon
Lehtitaikinasta valmistuvat kierteet ja rullat ovat hyviä juhlapöydän suolaisia sormisyötäviä. Sekä mausteiset salamikierteet että vihertävät pinaatti-fetarullat valmistuvat vain viidestä aineksesta. Näitä pasteijoita valmistat näppärästi isommankin määrän.