Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lasten synttäritarjoilut – kokeile helppoja ja hauskoja reseptejä

Lastenjuhlat tuovat iloa sekä pienille että isoille juhlavieraille etenkin, kun pöytään katetaan hauskoja ja kaikille maistuvia suolaisia ja makeita herkkuja. Miltä kuulostaisi cocktailtikkusiili, helpot nakkipiilot tai överi glitterkakku? Katso ohjeet näppäriin, terveellisiin ja ilahduttaviin lastenjuhlien tarjoiluihin ja herkullisimpiin kakkuihin.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.6.2019
|
Muokattu: 12.2.2024

Helpot lasten synttäritarjoilut

Kun haluat päästä lasten synttäritarjoiluissa vähällä vaivalla, ota avuksi valmistaikinat ja turvaudu pellillä valmistettaviin leivonnaisiin. Näin saat vikkelästi valmiiksi herkut, joista riittää usealle vieraalle.

Valmiit croissant- ja lehtitaikinat ovat oivallisia lähtökohtia suolaisiin synttäritarjottaviin. Croissant-taikinasta ja nakeista käärit nopeasti klassiset nakkipiilot, joita on kiva dipata ketsuppiin.

Pinaatilla ja fetalla täytetyt rullat muistuttavat maultaan perinteistä, monelle maistuvaa feta-pinaattipiirakkaa. Salamikierteissä maistuu salamin lisäksi rapea sipulirouhe ja tuorejuusto. Jos kaipaat kierteisiin miedompaa makua, kokeile salamin tilalla kinkkua.

Pannari on lasten suosikki ja sen suolainen versio sopii mainiosti myös lastenjuhlien helpoksi tarjottavaksi: voit leipoa pannarin etukäteen ja lämmittää annospaloiksi leikattuna ennen tarjoilua.

Helppo jauhelihapannari katoaa parempiin suihin hetkessä, sillä jauhelihalla, paprikalla ja juustolla tukevoitettu pannari sopii moneen makuun. Kokeile myös pannarin kasvisversiota korvaamalla jauheliha kasvisjauhiksella.

Kinkku-pizzapannari on myös taattu hitti, sillä harva voi vastustaa pizzaa muistuttavaa makua! Myös tästä pannarista saat kätevästi kasvisversion korvaamalla lihan kaura- tai Mifu-jauhiksella. Kokeile myös rohkeasti lisätä pannareiden joukkoon erilaisia pizzasta tuttuja täytteitä, kuten ananasta, punasipulia ja herkkusieniä.

Mokkapalat on klassikko, joka maistuu varmasti kaiken ikäisille herkkusuille. Voit tehdä ne kätevästi hyvissä ajoin valmiiksi pakkaseen ja sulattaa tarjolle juhlapäiväksi. Koristele perinteiset mokkapalat vaihteeksi päivänsankarin lempikarkeilla nonparellien sijaan, tee ranskanpastilleilla tuunattu versio tai kokeile uudenlaisia keksimokkapaloja.

Myös keksit ja leivokset voi valmistaa oikaisten valmiin murotaikinan avulla. Sekoittamalla taikinan joukkoon pähkinöitä, suklaata ja kuivattuja karpaloita, saat nopeasti koukuttavan herkulliset keksit.

Kinuskisiin miljonäärin leivoksiin tarvitset murotaikinan lisäksi vain valmista kinuskikreemiä, maitosuklaata ja voita. Viimeistele huikean makeat leivokset päivänsankarin maun mukaan sormisuolalla ja turkinpippuri- tai pähkinärouheella.

Karkeista, kekseistä ja pienistä naposteltavista tuunaat näppärästi herkulliset ja näyttävät pienet makeat herkut.

Tökkää vaahtokarkit varovasti suolatikkuihin, dippaa sulaan suklaaseen ja viimeistele piparimurulla. Aseta tikut tarjolle sokerilla täytettyihin kippoihin ja helppo herkkupöydän katseenvangitsija on valmis!

Suupalan kokoiset rockyroad-makeiset ovat helppo synttäritarjottava, jossa yhdistyy suklaa, karkit, keksit ja suolaiset snacksit. Tee pienet makeiset suloisiin minimuffinivuokiin tai valmista herkut oikaisten: levitä sulan suklaan, keksien ja karkkien seos leivinpaperille paksuksi levyksi, lisää päälle loput sattumat, jähmetä levy jääkaapissa ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi.

Terveelliset lasten synttäritarjoilut hedelmistä ja kasviksista

Lastenjuhlissa on kiva laittaa tarjolle myös hieman terveellisempiä, mutta sitäkin maistuvampia naposteltavia.

Cocktailtikkusiili on hauska ja taatusti toimiva tarjottava lastenjuhliin. Cocktailsiilin voi tehdä sekä makeana että suolaisena versiona ja siihen on helppo upottaa aimo annos kasviksia ja hedelmiä. Suolaisiin cocktailtikkuihin sujautetaan kirsikkatomaatteja, lihapullia ja mozzarellaa, makeissa cocktailtikuissa maistuvat hedelmät ja marjat. Herkkusiilien tekeminen on myös kivaa puuhaa yhdessä lasten kanssa!

Dippilautaset ovat kätevä tapa ujuttaa kasviksia mukaan synttäritarjoiluihin. Tee kolme erilaista dippiä ja kata pöytään iso tarjottimellinen rouskuvia vihanneksia, kuten porkkanaa, paprikaa ja kurkkua. Näistä jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa!

Houkuttelevasti vartaisiin pujotetut hedelmäpalat yhdessä kinuskisen kastikkeen kanssa ovat raikas ja kevyt lastenjuhlien naposteltava. Kokeile vartaisiin rohkeasti erilaisten hedelmien yhdistelmiä!

Hullutteleva kakku kuuluu lastenjuhliin

Lastenjuhlien kakku saa olla hauska ja överi! Kakku ilahduttaa lapsia taatusti, kun panostat koristeluissa väreihin ja runsauteen.

Värikäs vappukakku on vapun ohella hauska valinta myös lastenjuhlien kakuksi. Kyljelleen keikautettu kakku tehdään amerikkalaistyylisestä kakkupohjasta, joka saa väliinsä herkullista limellä raikastettua valkosuklaatäytettä. Näyttävä ja helppo koristelu tehdään valmiilla minidonitseilla, strösseleillä ja vadelmilla. Tähän värikkääseen kakkuun ei voi olla ihastumatta!

Glitterkakun musta lakritsikuorrute on täydellinen tausta erilaisille värikkäille nonparelleille, koristerakeille ja karamelleille, joita lapset rakastavat. Näyttävä kakku täytetään vadelmahillolla ja raikkaalla vadelmamoussella, joka on herkullinen pari lakritsikuorrutteelle.

Liukuvärjätty kuorrutus tekee mustikkakakusta oikean katseenvangitsijan. Kakku kootaan sokerikakkupohjista, joiden väliin laitetaan mustikoita ja sitruunaista vaahtoa. Hieno liukuvärjäys syntyy mustikkamehulla värjätystä kermavaahdosta. Kakun koristelu hoituu helposti täytekekseistä tehdyillä keksitikkareilla.

Eläinhahmot ovat lasten suosikkeja. Pandakakku kootaan paloiksi leikatusta kääretortusta ja kuorrutetaan kermavaahdolla. Pandan silmät on helppo tehdä lakritsimakeisista tai mustasta sokerimassasta, ja muita koristeita voi lisätä päivänsankarin toiveiden mukaan. Jos haluat oikaista, osta kääretorttu valmiina, jolloin tehtäväksi jää vain kakun kokoaminen ja koristelu.

Helpot kakut lasten juhliin

Kakku on juhlapöydän kruunu myös lastenjuhlissa. Näyttävän ja maistuvan kakun valmistaminen ei kuitenkaan ole vaivalloista, kun otat käyttöön oikotiet ja helpoimmat valmistustavat.

Valmiista mutakakuista kokoat näppärästi lastenjuhliin sopivan suklaisen mudcake-täytekakun. Kahden mutakakun väliin tehdään kinuskinen tuorejuustotäyte ja koko komeus koristellaan reilulla keolla tuoreita vadelmia. Kakkupohjien sulattamisen jälkeen kakun valmistamiseen menee vain vartti. Käytä koristelussa omaa luovuutta – lisää päälle esimerkiksi juhlasankarin suosikki suklaakarkkeja.

Muffineista koottava maailman helpoin sydänmuffinikakku syödään kätevästi sormin. Osta valmiita minimuffineja, asettele ne lautaselle vierekkäin sydämen muotoon ja piilota jokaiseen muffiniin herkullinen mansikkasydän. Kuorruta kakku rennosti kermaisella kuorrutteella ja viimeistele nonparelleilla, koristerakeilla tai karkeilla.

Vuokakakku on helppo ja huoleton tarjottava, sillä kakku kootaan paloiksi leikatusta kääretorttulevystä ja rahkatäytteestä suoraan vuokaan. Rento ja näyttävä koristelu syntyy helposti asettelemalla kakun päälle tuoreita hedelmiä, marjoja ja marenkeja. Tästä kakusta jokaisen juhlavieraan on helppo kauhaista itselleen sopiva palanen.

Jäätelökakku on varma hitti!

Lasten suosikkiherkku jäätelö on varmasti toimiva lastenjuhlien tarjottava.

Jäätelökakku on yksi vaivattomimmin valmistuvista lastenjuhlien herkuista. Kätevä versio on helppo kahden aineksen jäätelökakku, jossa vuorottelevat jäätelö ja keksimurukerrokset. Valmista kakku hyvissä ajoin pakastimeen ja koristele juuri ennen tarjoamista jäätelöpalloilla ja kekseillä.

Näyttävä prinsessajuhlien vetonaula on linnanneidon jäätelökakku, josta riittää herkuteltavaa isommallekin joukolle. Valitse erimakuisia jäätelöitä, joista jokainen juhlavieras voi löytää oman suosikkinsa. Kokoa ihastusta herättävä kakku juuri ennen tarjoamista.

Jos aika ei riitä jäätelökakun kasaamiseen, tee helppo jäätelöbaari!

Valitse 3–5 erilaista jäätelömakua ja varaa annosten koristeluun itse tehtyä tai valmista kinuski- ja suklaakastiketta sekä valikoima erilaisia makeisia, strösseleitä, pähkinöitä, marjoja ja keksejä. Laita koristeet tarjolle omiin kippoihinsa ja anna juhlavieraiden koota itselleen jäätelöannokset tai tee annokset lasten toiveiden mukaan.

Katso lisää ideoita lastenjuhliin

Mokkapalat
Mokkapalat

Helpot mokkapalat

Miljonäärin leivonnaiset
Miljonäärin leivonnaiset

Syyslomalla leivotaan! Nämä makeat ja suolaiset herkut onnistuvat koululaiselta

helppo jäätelökakku, keksi-jäätelökakku
helppo jäätelökakku, keksi-jäätelökakku

Jäätelökakku on hellepäivän helpotus – katso kesäiset makuyhdistelmät ja helpot ohjeet

Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät
Sitruunaiset herrasväen pikkuleivät

Helppoa ja nopeaa leivontaa kevään juhliin sekä pieneen herkutteluun - parhaat keksi- ja pikkuleipäreseptit

Miljonäärin leivonnaiset
Miljonäärin leivonnaiset

Miljonäärin leivokset

Kääräise ihanan rapeat vohvelit wrapeiksi ja täytä pirteällä appelsiinirahkalla sekä mansikoilla. Viimeistele valuttamalla päälle herkkukastiketta. Paista maukkaat vohvelit helposti ohukais- ja vohveli-jauheesta.
Kääräise ihanan rapeat vohvelit wrapeiksi ja täytä pirteällä appelsiinirahkalla sekä mansikoilla. Viimeistele valuttamalla päälle herkkukastiketta. Paista maukkaat vohvelit helposti ohukais- ja vohveli-jauheesta.

Vohveliwrapit

Hennon pastellisävyiset ranskanpastillit kruunaavat nämä vegaaniset mokkapalat. Ranskalaiset pastillit rouskuvat ihanasti pinnalla ja antavat pikanttia piparmintun makua taikinaan.
Hennon pastellisävyiset ranskanpastillit kruunaavat nämä vegaaniset mokkapalat. Ranskalaiset pastillit rouskuvat ihanasti pinnalla ja antavat pikanttia piparmintun makua taikinaan.

Ranskanpastilli-mokkapalat

jäätelösooda
jäätelösooda

Jäätelösooda

Dippailukulhot tofunugeteilla
Dippailukulhot tofunugeteilla

Dippailukulhot tofunugeteilla

Peltihampurilaiset
Peltihampurilaiset

Peltihampurilaiset

Helppo mudcake-täytekakku
Helppo mudcake-täytekakku

Helppo mudcake-täytekakku

Hodarivuoka
Hodarivuoka

Hodarivuoka

Oreo-juustokakku
Oreo-juustokakku

Oreo-juustokakku

Mutakakku, mudcake
Mutakakku, mudcake

Mutakakku

Donitsimuffinssit tomusokerikuorrutuksella ja kaneli-sokerihuurrettuina
Donitsimuffinssit tomusokerikuorrutuksella ja kaneli-sokerihuurrettuina

Donitsimuffinssit

Helppo vuokakakku
Helppo vuokakakku

Helppo vuokakakku

Kinder-juustokakku lasissa
Kinder-juustokakku lasissa

Kinder-juustokakku lasissa

Kinderkakku
Kinderkakku

Helppo kinderkakku

Pöytä, jolle on katettu halloween-teemaisia suolaisia ja makeita herkkuja sekä halloween koristeita.
Pöytä, jolle on katettu halloween-teemaisia suolaisia ja makeita herkkuja sekä halloween koristeita.

Tee helppoja ja hauskoja herkkuja – ja lasten halloween-juhla voi alkaa!

Mangouunijäätelö
Mangouunijäätelö

Kylmää herkkua kuumasta uunista! Näillä ohjeilla onnistut uunijäätelön tekemisessä

Tulisen makeat popcornit
Tulisen makeat popcornit

Täydelliset popcornit kattilassa – näin teet ne itse ja 5 tapaa maustaa popparit

Paikkakortit haarukassa
Paikkakortit haarukassa

Askartele helpot paikkakortit yhdessä lasten kanssa

Paperiperhonen on kattauksen väripilkku
Paperiperhonen on kattauksen väripilkku

Paperista askarreltu perhonen on juhlien väripilkku

Nakkikastike paistinpannulla. Vieressä kulho juuresmuusia, maustekurkkuja ja punajuuria, pino valkoisia lautasia, kolme haarukkaa ja kaksi lasia.
Nakkikastike paistinpannulla. Vieressä kulho juuresmuusia, maustekurkkuja ja punajuuria, pino valkoisia lautasia, kolme haarukkaa ja kaksi lasia.

Helppo nakkikastike, maittavat nakkikeitot ja muut arjen suosikkireseptit nakeista

Sitruunamuffinit sitruunan kuoriraasteella ja tomusokerilla koristeltuna.
Sitruunamuffinit sitruunan kuoriraasteella ja tomusokerilla koristeltuna.

Muffinssit moneen makuun – reseptit makeisiin ja suolaisiin kuppikakkuihin

Shakkimokkapalat
Shakkimokkapalat

Mokkapalat uudella tavalla – katso vinkit klassikkoleivonnaisen tuunaamiseen!

Texmex-hodarit
Texmex-hodarit

Haukkaa hodaria: 7 helppoa hot dogia + itse tehdyt hodarisämpylät

Leikkisät leivät
Leikkisät leivät
Soita video

Leikkisät leivät

Jätskijuna on lastenjuhlien hitti
Jätskijuna on lastenjuhlien hitti
Soita video

Jätskijuna

Tee lahjaksi raaputuskortti
Tee lahjaksi raaputuskortti
Soita video

Tee lahjaksi raaputuskortti