Uusi Yhteishyvä on ilmestynyt – keskiössä kotimainen ruoka | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Uusi Yhteishyvä on ilmestynyt – keskiössä kotimainen ruoka

Uusi Yhteishyvä on ilmestynyt – keskiössä kotimainen ruoka

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 27.5.2020
Muokattu: 31.8.2020
Kesäkuun Yhteishyvässä puhutaan suomalaisesta liha- ja maitotuotteiden tuotannosta, herkutellaan varhaisperunalla, tutustutaan muikkujen tuotantoon ja vieraillaan Helsingin Radisson Blu Plazassa.

Uudessa Yhteishyvä-lehdessä keskiössä on kotimainen ruoka – erityisesti liha- ja maitotuotteiden tuotanto, joilla on tärkeä asema ruokaomavaisuuden turvaajana Suomessa. Poikkeuksellisena aikana suomalaisten ruoan tuottajien merkitys on suuri.

Alkukesän satokaudessa on vastustamaton varhaisperuna, kerromme vinkit, mihin kaikkeen se taipuu. Tutustumme Hätälän muikkujen tuotantoon. S-ryhmän hotelleja esittelevässä sarjassa vuorossa on Helsingin Radisson Blu Plaza. Kerromme, kuinka tärkeä on MLL:n lasten ja nuorten puhelin. Paljastamme, millaista jäätelöä suomalaiset syövät ja mitkä ovat tämän kesän uutuudet. Tutustumme suomalaisten autohaaveisiin.

Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, joka toinen kuukausi. Suuren painosmääränsä vuoksi lehti jaetaan useana eri päivänä.

Lue kesäkuun Yhteishyvän juttuja tästä

Veli-Pekka Ääri

Kun käsillä on kriisi, tulee äkkiä ikävä kotimaista tuotantoa

arrow-right
Maatalouden saama kritiikki on ollut osin suhteetonta, sanovat tutkijat

”Maidon ja lypsykarjan rooli ruokaturvalle ja ravinnolle on merkittävä” – tutkijoiden mukaan kritiikki on ollut suhteetonta

arrow-right
Liha ja maito maistuvat yhä suomalaisille – miehille etenkin liha, naisille maito

Liha ja maito maistuvat yhä suomalaisille – miehille etenkin liha, naisille maito

arrow-right
”Välillä, kun tympäännyn kirjanpitotöihin, tulen navetoille kävelemään. Eläinten läsnäolo on rauhoittavaa”, sanoo Tiina Varho-Lankinen.

Lihakarjan kasvattaja puhuu kotimaisen ruokatuotannon tärkeydestä: ”Olisi vaarallista turvautua pelkkään tuontiin”

arrow-right
Tikan tilalla tuotetaan luomutäysmaitoa. ”Toivomme, että kotimainen tuotanto voisi tulevaisuudessakin olla kannattavaa”, sanoo Veera Peijariniemi.

Maanantaina Tikan tilalla lypsettiin 8992 litraa maitoa – kuluttaja voi tarkistaa tiedon netistä

arrow-right
Hätälän sopimuskalastajiin kuuluva Lauri Halonen kalastaa ympäri vuoden, talvella nuotalla ja avoveden aikaan troolilla.

Kala ei ui lähikauppaan ilman ammattilaista: "On tärkeää, että Suomessa kalastetaan jatkossakin"

arrow-right
Juhon salissa sijaitsee Juho Rissasen ainutlaatuinen lasitaideteos.

SOK:n entinen pääkonttori on nykyään hulppea luksushotelli

arrow-right
Kilpikonnat ilahduttavat koko perhettä. Tässä niitä ihastelevat Satu Roiha ja Selina Baltzar.

Lasten haave kilpikonnista toteutettiin Bonuksien avulla

arrow-right
Kun autokuume iskee, se on menoa.

Suomalaiset ovat järkeviä auton hankkijoita, paljastaa S-Pankin tuore tutkimus

arrow-right
Marjo Vuorinen kertoo saavansa asiakkailta usein kiitosta. Kokenut myyjä tuntee kauppansa läpikotaisin.

Marjo Vuorinen on ollut ylpeä kaupantäti yli 40 vuotta – asiakkaat arvostavat kokemusta

arrow-right
Minna Wessman tuntee suomalaisten lasten ja nuorten murheet, sillä hän vastaa heidän puheluihinsa MLL:n Lasten ja nuorten puhelimessa.

Lapsilla ja nuorilla on entistä vakavampia huolia – kaikkiin puheluihin ei ehditä vastata

arrow-right
Anni Hautala

”Kauppareissu voi olla luksusta”, sanoo suosikkijuontaja Anni Hautala

arrow-right
Tara Junker

Nuoret syövät usein liian yksipuolisesti - ravitsemustieteilijä toivoisi iloa perheiden ruokapöytään

arrow-right
Pelkästään kasvikunnan tuotteita sisältävässä vegaaniruokavaliossa raudasta saattaa tulla puutetta.

Raudan puutteesta saattavat kärsiä esimerkiksi vauvat ja murrosikäiset tytöt

arrow-right
Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

Uudet perunat tekevät kesän – näin valitset ja keität parhaat varhaisperunat

arrow-right
Janne Toivonen suosii kotimaista varhaisperunaa, mutta sitä odotellessa voi syödä ulkomaistakin.

Mikä on tämän vuoden muotiperuna, Food Market Herkun manager Janne Toivonen?

arrow-right
Silli on monen suosikki. Tutuimmillaan se on varhaisperunan kaverina.

Kesäinen silli sopii myös lämpimiin ruokiin

arrow-right
5 faktaa jäätelötuuteista.

Joko kesän ensimmäinen jäätelötuutti on syöty? – Lue viisi tuuttifaktaa

arrow-right
Kesän 2020 uutuusjäätelöt

Kesän kylmät uutuudet – minkä jäätelön sinä valitset?

arrow-right
Valmista alkoholiton kesäcocktail Urban Rabbit -ravintolan tapaan. Mausta makusiirappi hedelmäisellä irtoteellä ja sekoita sitruuna- ja karpalomehun kanssa viileäksi drinkiksi.

Maistuisiko mocktail? Testaa raikas kesädrinkki ravintola Urban Rabbitin tapaan

arrow-right
Mustikka tiedetään terveelliseksi.

Metsän sininen supermarja – tiesitkö nämä mustikan terveysvaikutukset?

arrow-right
HOK-Elanto on jo neljän vuoden ajan toiminut pääkaupunkiseudulla pirteän keltaisten Alepa-fillarien eli kaupunkipyörien pääsponsorina ja yhteistyökumppanina.

Aurinkovoimaa, fillareita ja vastuullisia kaloja – tiedätkö nämä 8 tapaa, miten HOK-Elanto parantaa maailmaa?

arrow-right
Jalkapohjat tottuvat paljain jaloin kävelyyn kuukaudessa. Kesällä on hyvä aloittaa!

Kesä, mikä ihana syy potkaista kengät pois jalasta! Viisi syytä, miksi paljain jaloin kävely kannattaa

arrow-right
Söpöläinen koira

Kun meidän Remu joogan aloitti

arrow-right

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun

Lue Yhteishyvän näköislehtiä / Du kan läsa Samarbete på internet

Sesonki-ruokaliite:

Lisää aiheesta