Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyt nautitaan pitkän kaavan mukaan – nappaa talteen Yhteishyvän pääsiäismenu

Teksti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 27.2.2023
|
Muokattu: 3.4.2023
Pääsiäisenä on aikaa nautiskella hyvästä ruoasta. Kata pääsiäisvieraille upea menu ja tarjoile kauden superherkkuja parsaa, karitsaa ja suloisia sitruksia.

Alkuun pehmeää parsakeittoa

Perinteinen ranskalainen parsakeitto on upean makuinen ja sopivan kevyt aloitus pääsiäispäivälliselle. Valmista keitto kevään herkullisista tuoreista parsoista. Viimeistele kermainen keitto basilikaöljyllä, ranskankermalla ja kevyesti paistetuilla parsanupuilla.

Pääruoaksi karitsapataa, uuniperunoita ja raikas salaatti

Pääsiäismenun keskipiste on italialainen karitsapata agnello a la cacciotore. Hellalla hauduteltava pata muhii mureaksi tomaattiliemessä, joka maustetaan salvialla, valkoviinillä ja anjovisfileillä.

Jos karitsapadan hauduttelu tuntuu liian aikaavievältä, tarjoa sen sijasta paistettua siikaa kurkuma-aiolilla. Sekä karitsan että siian kanssa maistuvat valkosipuli-rosmariinivoilla valellut puolikkaat uuniperunat. Puolikkaaksi halkaistu uuniperuna on sekä herkullinen että energiatehokas vaihtoehto pääsiäispöytään: rapsakkaa pintaa riittää joka suupalalle ja potut kypsyvät jo noin puolessa tunnissa.

Kata pöytään pääruokien lisukkeeksi keväinen vihersalaatti, joka piristyy satokauden hedelmillä. Makea meloni ja auringonvaloa tuova appelsiini sopivat mainiosti yhteen kirpeän viinisuolaheinän kanssa. Viimeistele juhlava salaatti suolaisilla pistaasipähkinöillä ja helpolla appelsiinivinegretillä.

Jälkiruoaksi kepeän kirpeä sitruuna-tiramisu

Kruunaa pääsiäismenu raikkaalla tiramisulla. Kevätversio tiramisusta syntyy muutamasta aineksesta ja valmistus vie vain vartin. Täyteläinen mascarponevaahto saa kaverikseen kirpeää lemon curdia ja keksit kostutetaan sitruunamehulla. Jälkkäri kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella juuri ennen tarjoilua. Koristele tiramisu lemon curd –raidoilla, mintunlehdillä ja raastetulla sitruunan kuorella. Tarjoile keväisen kuplajuoman kanssa.

Katso kaikki pääsiäisen menuehdotukset