Pääsiäismenun keskipiste on italialainen karitsapata agnello a la cacciotore. Hellalla hauduteltava pata muhii mureaksi tomaattiliemessä, joka maustetaan salvialla, valkoviinillä ja anjovisfileillä.
Jos karitsapadan hauduttelu tuntuu liian aikaavievältä, tarjoa sen sijasta paistettua siikaa kurkuma-aiolilla. Sekä karitsan että siian kanssa maistuvat valkosipuli-rosmariinivoilla valellut puolikkaat uuniperunat. Puolikkaaksi halkaistu uuniperuna on sekä herkullinen että energiatehokas vaihtoehto pääsiäispöytään: rapsakkaa pintaa riittää joka suupalalle ja potut kypsyvät jo noin puolessa tunnissa.
Kata pöytään pääruokien lisukkeeksi keväinen vihersalaatti, joka piristyy satokauden hedelmillä. Makea meloni ja auringonvaloa tuova appelsiini sopivat mainiosti yhteen kirpeän viinisuolaheinän kanssa. Viimeistele juhlava salaatti suolaisilla pistaasipähkinöillä ja helpolla appelsiinivinegretillä.