Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kananpojan pannupihvit ja kermakastike

Broilerin jauhelihalihareseptit: 9 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 16.10.2017
Muokattu: 15.12.2020
Mietitkö, mitä ruokaa tekisit broilerin jauhelihasta? Vähärasvainen ja miedon makuinen kanan jauheliha on hyvä valinta, kun haluat tehdä vähän erilaista, mutta varmasti koko perheelle maistuvaa arkiruokaa. Kokeile broileripullia, kevyttä kanakeittoa, broileri-makaronilaatikkoa ja muita helppoja ruokia broilerin jauhelihasta.

Pyöryköihin, pihveihin, laatikoihin, keittoihin

Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin. Maku on sikaa ja nautaa miedompi, joten mausteita voi käyttää rohkeasti. Broilerin jauheliha sopii erityisen hyvin arkeen, sillä rasvaa siinä on vain 4 grammaa sadasta.

1. Peston maustamat broileripyörykät

Näihin pyöryköihin ei monta ainesosaa tarvita – siitä huolehtii valmis pestokastike, jolla taikina maustetaan. P.S. Nämä pyörykät maistuvat myös kylminä vaikkapa salaatin joukossa.

2. Broileripastalaatikko on vaihtelua makaronilaatikolle

Vaihda makaronit penneen ja jauheliha broileriin, niin saat tuttuun arkiruokaan uutta makua ja näköä. Tämä pastavuoka syödään viimeistä murua myöten, testattu on!

3. Vartissa valmis kevyt kanakeitto

Valmiiksi pilkotut tuorekasvikset, nopeasti kypsyvät täysjyvänuudelit ja kanan jauheliha eivät kaipaa seurakseen kuin vähän mausteita ja lientä. Tämä kanakeitto on kiireisen arjen pelastus!

4. Tee broilerista ja bataatista koko perheen pata

Tämä lempeän mausteinen broileripata on täydellistä arjen lohturuokaa. Valmistuksessa menee vain puolisen tuntia, mutta lempeän mausteinen maku on kuin pitkään haudututetussa pataruoassa.

5. Broilerirakettispagetti on taatusti lasten mieleen!

Italianpataa muistuttavan rakettispagettipannun kasviksia kannattaa vaihdella satokauden mukaan. Pilkkoisitko tällä kertaa mukaan vaikka keltajuurta tai broccoliinia?

6. Broilerin pannupihvit ja helppo kermakastike

Ujuta taikinaan kapriksia ja omenaa, niin saat lempeisiin broileripihveihin lisämakua. Kylkeen sopivat keitetyt perunat ja vihersalaatti. Näitä pihvejä kelpaa syödä viikonloppunakin!

7. Tehtäisiinkö täytettyjä paprikoita?

Ja sekoitetaan täyte tällä kertaa taco-maustetusta tuorejuustosta, kanan jauhelihasta ja täysjyväriisistä.

8. Broileritortillat – kääräise valmiiksi vartissa

Kun täytteenä on broilerin jauhelihaa ja reilusti raikkaita kasviksia, voi tortilloja syödä arkenakin. Nämä helpot tortillat maistuvat lounaalla, välipalana, eväänä ja illallisena.

9. Maukkaat murekepihvit ja ruohosipulikastike

Tee pihvejä kerralla isompi erä ja tarjoile viikonloppuna broilerihampurilaisten välissä.

Katso lisää helppoja reseptejä arkeen