Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokoa joulun hittipöytä! Nämä reseptit olivat viime vuoden suosituimpia

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.9.2019
|
Muokattu: 24.11.2020
Teitkö sinäkin viime vuonna mätimoussea, tuplapaahdettuja puikulaperunoita ja jouluhalkoa? Katso Yhteishyvän viime vuoden suosituimmat joulureseptit ja kata takuuvarmasti herkullinen joulupöytä. Mukana on niin klassikoita kuin uusia ideoita.

Joulun suosituimmat kalaruoat ja alkupalat

Kalapöytään ja alkupaloiksi haettiin perinteisiä makuja: vanhanajan silakkarullia, piimäjuustoa ja saaristolaisleipää. Myös helppo ja juhlava mätimousse viehätti Yhteishyvän lukijoita viime vuonna.

Pääruokien hitit: kinkkua, laatikoita ja tuplapaahdettuja puikulaperunoita

Perinteinen kinkku ja laatikot pitivät pintansa Yhteishyvän suosituimpina jouluresepteinä. Uusia suosikkeja olivat glögiporkkanat ja ensin kokonaisina ja sitten litistettyinä paahdetut puikulaperunat.

Salaattirakkautta rosollille ja granaattiomenalle

Perinteisten jouluruokien rinnalle kaivattiin raikkautta ja väriä salaateista. Suosituimmiksi salaattiresepteiksi nousivat perinteinen rosolli ja waldorfinsalaatti sekä hedelmäiset vihersalaatit.

Jouluherkkujen ja jälkiruokien suosikit

Viime vuoden jälkiruokahittejä olivat somessa villinneet piparkakkujoulutortut, kaunis ja raikas minttusuklaa-päärynäjäädyke sekä luumuinen juustokakku. Yhä useampi valitsi joulupöydän jälkiruoaksi jouluhalon. Riisisuklailla ja konvehtifudgella herkuteltiin myös jouluvalmistelujen aikaan.

Koska on joulu – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Rentoudu ja unohda vaatimukset tai jouluta vaikka joka ilta. Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla. Koska on joulu.