Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Leivoitko sinäkin tänä vuonna mansikkabritaa, appelsiinipaloja ja suolakaramellipiirakkaa? Katso vuoden 2020 leivontahitit!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.12.2020
|
Muokattu: 15.12.2020
Yhteishyvän kävijät tekivät korvapuusteja ja kaurakeksejä, herkuttelivat suklaaleivonnaisilla ja ottivat kaiken irti kesän raparperikaudesta. Mutta arvaatko, mikä leivonnainen oli kaikkein suosituin?

Korvapuustien, pullataikinan, mokkapalamuffinien, kaurakeksien ja porkkanasämpylöiden reseptisivuilla kävi tasainen kuhina koko vuoden, mutta joka kuukaudella oli myös omat hittinsä. Tässä leivontasuosikit tammikuusta tähän päivään!

Tammikuussa tehtiin japanilaista kolmen aineksen juustokakkua

Japanilainen kolmen aineksen juustokakku kuului vuoden 2019 suosituimpiin resepteihin ja sen suosio jatkui myös tammikuussa.

Helmikuussa herkuteltiin rahkapiirakalla

Rahkapiirakka on perinteinen pääsiäisherkku, mutta Yhteishyvän kävijät leipoivat sitä innolla jo helmikuussa. Vaihekuvien ansiosta aprikoosimarmeladin maustama piirakka onkin superhelppo tehdä.

Maaliskuu käynnisti appelsiinipalojen suosion

Keväiset appelsiinipalat olivat suosituimpien reseptien joukossa niin maalis- kuin huhtikuussa. Uunipelillä paistettavat, appelsiinimehu-tomusokerikuorrutuksella viimeistellyt leivokset ovat kuin mokkapalojen kevätversio.

Huhtikuussa valmistauduttiin vappuun munkkireseptejä etsimällä

Mitäpä olisi vappu ilman munkkeja! Moni Yhteishyvän lukija luotti tähän klassikkoreseptiin.

Touko- ja kesäkuussa rakastuttiin raparperiin

Raparperipiirakka oli sekä touko- että kesäkuun suosituin leivonnainen: toukokuussa pyöreänä ja kesäkuussa koko pellin kokoisena. Nämä reseptit kannattaa tallentaa valmiiksi ensi kevättä varten jo nyt!

Heinäkuussa leivottiin mansikkabritaa

Mansikkakakku kuuluu kesään ja tänä vuonna se tarkoitti monelle marenkista mansikkabritaa. Raikkaan sitruunainen täyte tekee tästä reseptistä tekee erityisen hurmaavan.

Elokuussa seottiin suuresta mustikkasadosta ja löydettiin vuoden hittiresepti

Marjasato oli tänä vuonna mielettömän hyvä ja se näkyi myös marjaleivonnaisten suosiossa. Elokuussa tehtiin etenkin helppoa mustikkapiirakkaa, joka on myös Yhteishyvän koko vuoden suosituin leivontaresepti. Tätä kannattaa siis kokeilla!

Syyskuussa ihastuttiin salted caramel -piirakkaan

Täyteläisen brownie-pohjan ja ihanan makean suolakaramellikuorrutteen yhdistävä salted caramel -piirakka sai leipojat liikkeelle syyskuussa. Listasimme sen myös syksyn ykkösleivonnaisten joukkoon.

Lokakuussa haettiin lohtua suklaapokekakusta

Suklaiset herkut kiinnostivat koko syksyn. Lokakuussa ehdoton ykkönen oli suklaapokekakku, jossa suklaa maistuu kolmessa muodossa: pohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa.

Marraskuussa mokkapalatorttu vei voiton

Mokkapalat maistuvat aina, mutta ehkä vielä parempia niistä tulee, kun herkun kääräisee rullalle ja täyttää kahvilla maustetulla tuorejuustolla. Ah!

Joulukuussa juhlistettiin itsenäisyyspäivää mustikka-valkosuklaajuustokakulla

Helppo pensasmustikka-valkosuklaajuustokakku oli hitti jo viime vuoden itsenäisyyspäivänä, ja tänä vuonna sitä innostui tekemään vielä useampi. Tämä ilman liivatetta valmistuva kakkukaunotar kannattaa muistaa myös kesällä!

Mitä muuta kuului ruokavuoteen 2020?

Lue myös vuoden suosituimmat koosteet ja ruokajutut