Nauti juuri nyt parhaimmillaan olevista appelsiineista, jotka piristävät sekä värillään että sisältämällään C-vitamiinilla. Syö appelsiinia sellaisenaan, purista mehuksi, lisää salaattiin tai mausta sillä leivonnaiset ja jälkiruoat. Tiesithän, että appelsiinin kuori toimii myös mausteena. Raasta hedelmän ohut oranssi pinta ja mausta sillä esimerkiksi espanjalainen paahtovanukas, joka sopii vaikkapa pääsiäisaterian jälkiruoaksi.
Yhteishyvä 1/24 -lehden resepteissä maistuu pian koittava kevät
Appelsiini – kauden maukkain hedelmä
Mehevöitä leivonnaiset tuorejuustolla
Pehmeä tuorejuusto tuo leivonnaisiin täyteläisyyttä, makua ja rakennetta. Lisää tuorejuustoa vadelman ja appelsiinin maustamien leivospalojen taikinaan ja yhdistä se hasselpähkinä-kaakaolevitteen kanssa näyttävän kierrepitkon täytteeksi. Tuorejuusto myös antaa uunissa paistettavalle juustokakulle sille ominaisen rakenteen. Mausta kakku karamellisoidulla maitotiivisteellä, joka viimeistellään ripauksella sormisuolaa.
Klassikkopiirakan vegaaninen versio
Sitruuna-marenkipiirakka yhdistää herkullisesti kirpeän ja makean. Leivo suosikkipiirakka nyt vegaanisesti, niin se sopii moneen ruokavalioon.
Keväiset lisukkeet ja alkupalat
Raikkaat maut ja kauden kasvikset loistavat kevään lisukkeissa ja alkupaloissa. Kääräise parsa voitaikinan sisään tai tarjoa se paistettuna vegaanisen fetavaahdon kanssa. Persiljainen gremolata-kastike maustaa puolikkaina tarjottavat uuniperunat, ja porkkanat saavat puolestaan lisämakua rakuunasta. Raikkaan makean hunajamelonin seuraksi salaattiin sopii suolainen ilmakuivattu kinkku ja kermainen mozzarellajuusto.
Rennon pääsiäisen pääruoat
Pääsiäisen pääruokana maistuvat karitsa ja kana. Pyörittele fetalla maustetusta karitsanjauhelihasta pyörykät, jotka paistuvat uunissa samalla kun keität niille mausteisen tomaattikastikkeen. Appelsiinin maustama kanapelti tehdään mehevistä paistileikkeistä, jotka maistuvat paahdettujen perunoiden ja tankoparsan kanssa.
Nopeat arkiruoat maailman mauin höystettynä
Kokkaa nopeaa arkiruokaa eteläeurooppalaisittain. Espanjalainen tomaattikeitto valmistuu kuudesta aineksesta simppelisti soseuttamalla ja pakastekala saa uutta makua, kun tarjoat sen paprikakastikkeen kanssa. Kotoisa siskonmakkara muuttuu maukkaaksi pannuruoaksi yhdessä italialaisten perunagnocchien ja parsakaalin kanssa.
Pikkukokkien suosikkiresepti
Helppo herne-pekonipasta onnistuu myös perheen pienemmiltä kokeilta. Surauta pastan kastikkeeksi täyteläinen tahna pakasteherneistä ja cashewpähkinöistä. Viimeistele annokset rapeaksi paistetulla pekonilla.
Uunimunat kolmella tapaa
Uunimunat eli oeufs cocotte on nopeasti valmistuva aamiais- ja brunssiruoka. Mausta munat makusi mukaan fetalla, kylmäsavulohella tai chorizolla ja paista annosvuoissa niin, että keltuainen jää löysäksi. Nauti munat vaalean rapeakuorisen leivän kanssa.