Pehmeää mozzarellajuustoa, maukasta Milanon salamia, oliiveja ja tuoreita basilikanlehtiä. Antipastojen eli italialaisten alkupalojen työläin osuus on huuhdella ja paloitella persimoni. Toisin sanoen nämä herkut valmistuvat helppoakin helpommin. Pilko makupalat ja pujota cocktailtikkuihin. Asettele lautaselle, ripauta päälle pippuria ja tarjoa juhlaseuralle.

Ei voi olla ihanampaa! Uudenvuoden menu vie makumatkalle Roomaan
Alkupalaksi minikokoiset antipastovartaat, jotka teet helposti valmiista pikkuherkuista
Pääruoaksi aito roomalainen peltipizza, jonka tekemisen voit aloittaa jo päivää aikaisemmin
Jos olet aina halunnut tehdä artesaanipizzan pitkään kohotetusta, kuplivasta ja upeasti venyvästä taikinasta, nyt siihen on tilaisuus. Roomalaisen levypizzan taikina tehdään hienoista 00-jauhoista aitoon italialaiseen tapaan ja kohotetaan kylmässä kokonainen vuorokausi. Tee myös pizzakastike italialaisten oppien mukaan: älä keitä, vaan sekoita mausteet soseutettujen tomaattien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa. Venytä kohonnut ja huoneenlämmössä levännyt pizzataikina käsin pellille, peittele kastikkeella ja paista kuumassa uunissa pinnaltaan rapeaksi ja sisältä kuohkeaksi. Ilmakuivattu kinkku, rucola ja muut herkulliset täytteet pizzalle lisätään vasta paistamisen jälkeen.
Jälkiruoaksi cappuccinon makuiset suklaafudget, joissa on sekä tummaa että vaaleaa suklaata
Kahden suklaan fudgeen syntyy ensimmäinen kerros keittämällä kondensoitua maitoa ja maitosuklaata. Lisää seokseen mausteeksi reilusti kahvia ja pikkuisen suolaa. Vaaleaa kerrosta varten kondensoitu maito saa seurakseen valkosuklaata. Suklaarouheella koristellut cappuccino-suklaafudget saavat hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin ne leikataan suussa sulaviksi suupaloiksi. Herkuttele espresson tai cappuccinon kanssa.