Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ei voi olla ihanampaa! Uudenvuoden menu vie makumatkalle Roomaan

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.12.2021
|
Muokattu: 22.12.2021
Mietitkö mitä hyvää kokkaisit uudenvuoden juhlaan? Älä mieti enää, sillä tässä tulee ratkaisu: aito italialainen pizzamenu eli antipastot, roomalainen pizza ja suklaafudget, joissa maistuu cappuccino.

Alkupalaksi minikokoiset antipastovartaat, jotka teet helposti valmiista pikkuherkuista

Pehmeää mozzarellajuustoa, maukasta Milanon salamia, oliiveja ja tuoreita basilikanlehtiä. Antipastojen eli italialaisten alkupalojen työläin osuus on huuhdella ja paloitella persimoni. Toisin sanoen nämä herkut valmistuvat helppoakin helpommin. Pilko makupalat ja pujota cocktailtikkuihin. Asettele lautaselle, ripauta päälle pippuria ja tarjoa juhlaseuralle.

Pääruoaksi aito roomalainen peltipizza, jonka tekemisen voit aloittaa jo päivää aikaisemmin

Jos olet aina halunnut tehdä artesaanipizzan pitkään kohotetusta, kuplivasta ja upeasti venyvästä taikinasta, nyt siihen on tilaisuus. Roomalaisen levypizzan taikina tehdään hienoista 00-jauhoista aitoon italialaiseen tapaan ja kohotetaan kylmässä kokonainen vuorokausi. Tee myös pizzakastike italialaisten oppien mukaan: älä keitä, vaan sekoita mausteet soseutettujen tomaattien joukkoon ja anna maustua jääkaapissa. Venytä kohonnut ja huoneenlämmössä levännyt pizzataikina käsin pellille, peittele kastikkeella ja paista kuumassa uunissa pinnaltaan rapeaksi ja sisältä kuohkeaksi. Ilmakuivattu kinkku, rucola ja muut herkulliset täytteet pizzalle lisätään vasta paistamisen jälkeen.

Jälkiruoaksi cappuccinon makuiset suklaafudget, joissa on sekä tummaa että vaaleaa suklaata

Kahden suklaan fudgeen syntyy ensimmäinen kerros keittämällä kondensoitua maitoa ja maitosuklaata. Lisää seokseen mausteeksi reilusti kahvia ja pikkuisen suolaa. Vaaleaa kerrosta varten kondensoitu maito saa seurakseen valkosuklaata. Suklaarouheella koristellut cappuccino-suklaafudget saavat hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin ne leikataan suussa sulaviksi suupaloiksi. Herkuttele espresson tai cappuccinon kanssa.

Myös näistä ideoista rakennat upeat ruoat uudenvuodenaaton juhlaan!