Uudet ideat joulun tähteistä | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helpot kinkku-perunaletut

Tarjottavaa joulun tähteistä – nappaa helpot ideat!

Jäikö joulukinkkua yli? Tuunaa simppelit välipäivien ruoat hävikkikinkusta, ylijääneestä riisipuurosta, joululaatikoiden jämistä ja kalapöydän tähteistä. Katso reseptit, joilla annat uuden muodon joulupöydästä tutuille tarjottaville.

Jäikö joulusta lohta? Käytä kylmä- ja lämminsavulohen rippeet näihin resepteihin

Joulupöydästä yli jääneet kalat kannattaa syödä pois mahdollisimman pian. Pyöräytä kylmäsavulohesta helppo pasta tai pilko se keittoon. Lämminsavulohesta voi tehdä raikkaan salaatin tai täytteen uuniperunoille. Vai jäikö silliä syömättä? Helppoon silli-perunalaatikkoon upotat niin silliä, perunaa kuin joulun kokkailuista jääneen kermatilkankin.

Kun kinkkua olikin liikaa – ota nämä reseptit käyttöön!

Suuresta joulukinkusta jää helposti syötävää välipäivillekin. Kinkusta syntyy onneksi vaikka mitä ruokaa: pilko ylimääräinen kinkku salaattiin, hauduta se mausteiseen curryyn tai paista letuiksi perunaraasteen kanssa.

Joululaatikoista lettuja ja mausteilla uusia makuja esiin

Ylimääräiset laatikkoja varten ostetut juuressoseet tai valmiiden laatikoiden jämät tuovat mehevyyttä sämpylöihin ja sosekeittoihin. Laatikoihin voi myös tuunata uutta makua esimerkiksi aasialaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.

Aamupalaa vai jälkiruokaa? Luumumarmeladi sopii molempiin

Lusikoi torttutalkoista jäänyt luumumarmeladi välipäivien tuorepuuroon tai uudenvuoden juustokakun täytteeksi.

Riisipuuron rippeistä syntyy pataleipä tai raikas jogurttijälkkäri

Joulupuuroa voi tehdä ihan tarkoituksella isomman satsin ja käyttää loput perinteisiin herkkuihin, kuten Ahvenanmaan pannukakkuun ja karjalanpiirakoihin. Riisipuurosta syntyy myös mehevä pataleipä ja raikas jogurttiriisi.

Vieläkö keksipurkista löytyy pipareita?

Murustele viimeiset piparit välipäivien aamiaispannareiden taikinaan tai uudenvuoden juhlien juustokakun pohjaan. Jos pakkasessa on valmista piparitaikinaa, kokeile helppoa, paistinpannulla tehtyä piparipaistosta.

Konvehtirasian viimeiset suklaat sujahtavat näihin herkkuihin

Jos konvehdit eivät enää maistu sellaisenaan, tee niistä herkullinen jälkiruoka!

Jäikö juustotarjottimelta yli herkkujuustoja? Upota ne uuniruokiin!

Joulun juustonrippeet on helppo käyttää välipäivien ruoanlaitossa. Juusto tuo täyteläistä makua mihin tahansa uuniruokaan ja erilaisia juustoja voi hyvin yhdistellä samaan ruokaan.

Lisää reseptejä joulun tähteistä