Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tarjottavaa joulun tähteistä – nappaa helpot ideat!

Jäikö joulukinkkua yli? Tuunaa välipäivien ruoat helposti kinkun rippeistä, ylijääneestä riisipuurosta, joululaatikoiden jämistä ja kalapöydän tähteistä. Näillä resepteillä annat uuden muodon joulupöydästä tutuille tarjottaville.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 9.12.2019
|
Muokattu: 23.12.2022

Jäikö joulusta lohta? Käytä kylmä- ja lämminsavulohen rippeet näihin resepteihin

Joulupöydästä yli jääneet kalat kannattaa syödä pois mahdollisimman pian. Pyöräytä kylmäsavulohesta helppo pasta tai pilko se keittoon. Lämminsavulohesta voi tehdä raikkaan salaatin tai täytteen uuniperunoille.

Kun kinkkua olikin liikaa – ota nämä reseptit käyttöön!

Suuresta joulukinkusta jää helposti syötävää välipäivillekin. Kinkusta syntyy onneksi vaikka mitä ruokaa: pilko ylimääräinen kinkku salaattiin, hauduta se uunissa kinkkupastaksi tai paista letuiksi perunaraasteen kanssa.

Jäikö silliä syömättä?

Helppoihn kiusauksiin upotat niin silliä, perunaa kuin joulun kokkailuista jääneen kermatilkankin.

Joululaatikoista lettuja ja mausteilla uusia makuja esiin

Ylimääräiset laatikkoja varten ostetut juuressoseet tai valmiiden laatikoiden jämät tuovat mehevyyttä sämpylöihin ja sosekeittoihin. Laatikoihin voi myös tuunata uutta makua esimerkiksi aasialaisilla mausteilla ja kookosmaidolla.

Riisipuuron rippeistä syntyy pataleipä, karjalanpiirakoita tai raikas jälkkäri

Joulupuuroa voi tehdä ihan tarkoituksella isomman satsin ja käyttää loput perinteisiin herkkuihin, kuten Ahvenanmaan pannukakkuun ja karjalanpiirakoihin. Riisipuurosta syntyy myös mehevä pataleipä ja raikas jogurttiriisi.

Aamupalaa vai jälkiruokaa? Luumumarmeladi sopii molempiin

Lusikoi torttutalkoista jäänyt luumumarmeladi välipäivien tuorepuuroon tai uudenvuoden juustokakun täytteeksi.

Vieläkö keksipurkista löytyy pipareita?

Murustele viimeiset piparit välipäivien aamiaispannareiden taikinaan tai uudenvuoden juhlien juustokakun pohjaan. Jos pakkasessa on valmista piparitaikinaa, kokeile helppoa, paistinpannulla tehtyä piparipaistosta.

Konvehtirasian viimeiset suklaat sujahtavat näihin herkkuihin

Jos konvehdit eivät enää maistu sellaisenaan, tee niistä herkullinen jälkiruoka!

Jäikö juustotarjottimelta yli herkkujuustoja? Upota ne uuniruokiin!

Joulun juustonrippeet on helppo käyttää välipäivien ruoanlaitossa. Juusto tuo täyteläistä makua mihin tahansa uuniruokaan ja erilaisia juustoja voi hyvin yhdistellä samaan ruokaan.

Lisää reseptejä joulun tähteistä