Suuresta joulukinkusta jää helposti syötävää välipäivillekin. Kinkusta syntyy onneksi vaikka mitä ruokaa: pilko ylimääräinen kinkku salaattiin, hauduta se uunissa kinkkupastaksi tai paista letuiksi perunaraasteen kanssa.
Tarjottavaa joulun tähteistä – nappaa helpot ideat!
Kun kinkkua olikin liikaa – ota nämä reseptit käyttöön!
Joululaatikoista lettuja ja mausteilla uusia makuja esiin
Ylimääräiset laatikkoja varten ostetut juuressoseet tai valmiiden laatikoiden jämät tuovat mehevyyttä sämpylöihin ja sosekeittoihin. Laatikoihin voi myös tuunata uutta makua esimerkiksi aasialaisilla mausteilla ja kookosmaidolla. Kokeile ihanaa hävikkiherkkua porkkanalaatikosta: arancini-pyöryköitä.
Riisipuuron rippeistä syntyy pataleipä, karjalanpiirakoita tai raikas jälkkäri
Joulupuuroa voi tehdä ihan tarkoituksella isomman satsin ja käyttää loput perinteisiin herkkuihin, kuten Ahvenanmaan pannukakkuun ja karjalanpiirakoihin. Riisipuurosta syntyy myös meheviä leipiä ja raikas jogurttiriisi.
Jäikö joulusta lohta? Käytä kylmä- ja lämminsavulohen rippeet näihin resepteihin
Joulupöydästä yli jääneet kalat kannattaa syödä pois mahdollisimman pian. Pyöräytä kylmäsavulohesta helppo pasta tai pilko se keittoon. Lämminsavulohesta voi tehdä raikkaan salaatin tai täytteen uuniperunoille.
Jäikö silliä syömättä?
Helppoihn kiusauksiin upotat niin silliä, perunaa kuin joulun kokkailuista jääneen kermatilkankin.
Aamupalaa vai jälkiruokaa? Luumumarmeladi sopii molempiin
Lusikoi torttutalkoista jäänyt luumumarmeladi välipäivien tuorepuuroon tai uudenvuoden juustokakun täytteeksi.
Vieläkö keksipurkista löytyy pipareita?
Murustele viimeiset piparit välipäivien aamiaispannareiden taikinaan tai uudenvuoden juhlien juustokakun pohjaan. Jos pakkasessa on valmista piparitaikinaa, kokeile helppoa, paistinpannulla tehtyä piparipaistosta.
Konvehtirasian viimeiset suklaat sujahtavat näihin herkkuihin
Jos konvehdit eivät enää maistu sellaisenaan, tee niistä herkullinen jälkiruoka!
Jäikö juustotarjottimelta yli herkkujuustoja? Upota ne uuniruokiin!
Joulun juustonrippeet on helppo käyttää välipäivien ruoanlaitossa. Juusto tuo täyteläistä makua mihin tahansa uuniruokaan ja erilaisia juustoja voi hyvin yhdistellä samaan ruokaan.