Rapeaksi paistetut blinit rakastavat maukkaita tahnoja, joissa on savulohta, mätiä tai katkarapuja. Voit sekoittaa täytteen samoista aineksista, joita syödään blinien kanssa sellaisenaankin: smetanaa tai ranskankermaa, sipulia, kapriksia ja tilliä ja tirauta mukaan tilkka sitruunaa. Kokeile myös herkullista savulohismetanaa, jossa mausteina on hunajaa ja sinappia, tai wasabilla terästettyä lohimoussea. Kun haluat panostaa lohimousseen oikein ajan kanssa, tee kahden lohen tahna liemessä lempeästi kypsennetystä lohesta.

Mätimoussea vai lohicevicheä? Parhaat perinteiset ja ihanat uudet täytteet blineille
Blinien uudet suosikkitäytteet: herkulliset tahnat
Sitruunaiset kalaherkut: ceviche tai salsa
Jos pidät sitruksilla maustetuista, vähän terävämmän makuisista kalatäytteistä, tee blinien lisukkeeksi ceviche tai salsa. Lohicevichessä maistuvat lime, chili ja korianteri. Katkarapusalsaan terää tuovat kaprikset, valkosipuli ja sitruunankuori. Terävien makujen vastapariksi voit lusikoida blinille smetanaa ja avokadoa.
Klassikkolautanen: blinien helpot lisukkeet
Valitse oikotie ja kokoa blinien vierelle perinteiset lisukkeet valmiista raaka-aineista. Muotoile kahdella lusikalla lautasille nokareet mädistä, smetanasta, hienonnetusta punasipulista, maustekurkusta ja etikkapunajuurista. Ripottele päälle tilliä ja kapriksia. Blinien kanssa maistuvat myös graavilohi tai kylmäsavulohi.
Kotoisia makuja: poromousse ja sienisalaatti
Jos blinit kaipaavat pinnalleen jotain muuta kuin kalaa, pyöräytä mehevä porotäyte poron kylmäsavupaistista. Teetpä porotahnan kermaviilistä tai tuorejuustosta, lisää mausteeksi piparjuurta. Sen kirpeys antaa kivan potkun tuhdeille blineille. Myös sienisalaatit ja punajuurisalaatit ovat mainioita lisukkeita blineille. Kokeile myös maustekurkusta, sipulista tehtävää kermaista kurkkukaviaaria.