Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Itse tehdyt joululahjat – 30 herkullista ideaa

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 7.12.2016
|
Muokattu: 8.11.2023
Itse tehdyt herkut ovat toivottuja lahjoja. Kääri pakettiin makeisia, pikkuleipiä, saaristolaisleipää tai kuivakakkua ja anna ruokalahja ystävälle, sukulaiselle, opettajalle tai työkaverille. Reseptin voi kirjoittaa saajan iloksi korttiin mukaan.

Maistuvat joulumakeiset x 6

Itse tehdyt joulukarkit ovat suloinen lahja. Jouluiset karkit voivat olla makumaailmaltaan täyteläisen suklaisia, paahteisen kinuskisia tai niissä voi yhdistää nämä molemmat.

Kääri kinuskikarkit voipaperiin, pakkaa fudge läpinäkyvään sellofaanipussiin tai askartele suklaatryffeleille kaunis pieni rasia. Makeiset säilyvät useimmiten muutamia viikkoja, mutta vaativat säilytyksen jääkaapissa. Huomioi se lahjakarkkeja suunnitellessasi ja pakatessasi.

Pikkuleivät pakettiin x 6

Rasiallinen itse leivottuja pikkuleipiä ilahduttaa aina. Itse tehdyt ja koristellut piparkakut maistuvat takuulla, mutta lahjan saaja riemastuu varmasti myös muista hyvin säilyvistä pikkuleivistä.

Lusikkaleivät sopivat jouluun, kun ne täyttää luumumarmeladilla. Sitruksiset klementiinikeksit tuovat ihanan tuoksun ilmoille heti kun rasian avaa. Jos leipomisessa haluaa päästä helpommalla, voi sulatetun murotaikinan joukkoon sekoittaa rouhittua suklaata, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä tai marjoja.

Pakkaa jäähtyneet pikkuleivät pahvi- tai peltirasiaan tai näyttävästi lasipurkkiin. Kirjoita ainesosat tai koko resepti pienelle lapulle tai tarralle ja kiinnitä purkkiin tai rasiaan.

Leipä lahjaksi x 6

Maltainen ja makea saaristolaisleipä on varmasti yksi joulun toivotuimmista ruokalahjoista. Joululeipä pitää sisällään hasselpähkinöitä ja kuivattuja aprikooseja. Hauskoja lahjaideoita joulun juustopöytään ovat Myös siemennäkkäri ja täytetty suolainen joulukranssi.

Leivät eivät säily yhtä hyvin kuin makeiset ja pikkuleivät, joten ne kannattaaa leipoa vasta päivä tai kaksi ennen lahjansaajan tapaamista. Kääräise joulun lahjaleipä pellavaliinaan tai leivinpaperiin ja solmi paketti narulla.

Pullat ja kakut pukinkonttiin x 6

Joulun kuivakakut vain paranevat säilytyksessä, joten voit hyvin leipoa ne jääkaappiin jo etukäteen odottamaan sopivaa lahjanantohetkeä. Kääri valmis kakku kuljetusta varten sellofaaniin ja viimeistele koristenauhalla.

Pullat ovat parhaimmillaan tuoreena, joten leivo lahjapullat aikaisintaan edellisenä päivänä. Vuokapulla pysyy pidempään mehevänä kuin yksittäiset pikkupullat. Pullataikinaan kannattaa leipoa joulun makuja, kuten pipareita, sahramia ja jouluomenaa.

Sinapit ja hillot x 6

Kotitekoinen sinappi on oiva lisuke joulukinkulle. Sinappi säilyy pitkään joten sen voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Valmistus ei ole vaikeaa, ja pieniin lasipurkkeihin pullotettuna ilahdutat helposti useampaa lahjansaajaa.

Sesongin hedelmistä keitetty hillo taas sopii joulun juustotarjottimelle. Keitä hillo persimoneista, päärynöistä tai pikkusitruksista. Jouluun sopivat hillot saavat makua mistäs muustakaan kuin kanelista! Myös inkivääri ja vanilja sopivat joulun ajan hillojen mausteeksi.

Lisää ideoita itse tehtyihin lahjoihin

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.