Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

30 joulun ruokalahjaa – ilahduta itse tehdyillä herkuilla

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.12.2016
|
Muokattu: 1.12.2022
Itse tehdyt herkut ovat toivottuja lahjoja. Kääri pakettiin makeisia, pikkuleipiä, saaristolaisleipää ja kuivakakkua ja anna herkkulahja ystävälle, sukulaiselle, opettajalle tai työkaverille. Reseptin voi kirjoittaa saajan iloksi korttiin mukaan.

Maistuvat joulumakeiset x 6

Itse tehdyt joulukarkit ovat suloinen lahja. Useimmat joulumakeiset kannattaa säilyttää jääkaapissa, joten huomioi se lahjakarkkeja suunnitellessasi ja pakatessasi.

Pikkuleivät pakettiin x 6

Rasiallinen itse leivottuja pikkuleipiä ilahduttaa aina. Pakkaa pikkuleivät pahvi- tai peltirasiaan tai näyttävästi lasipurkkiin.

Leipä lahjaksi x 6

Maltainen ja makea saaristolaisleipä on varmasti yksi joulun toivotuimmista ruokalahjoista. Myös siemennäkkäri ja täytetty suolainen joulukranssi ovat hauskoja lahjaideoita, jotka sopivat vaikka joulun juustopöytään. Kääräise joulun lahjaleipä pellavaliinaan tai leivinpaperiin ja solmi paketti narulla.

Pullat ja kakut pukinkonttiin x 6

Pullat ovat parhaimmillaan tuoreena, joten leivo lahjapulla aikaisintaan edellisenä päivänä. Joulun kuivakakut vain paranevat säilytyksessä, joten voit hyvin leipoa ne jääkaappiin jo etukäteen lahjanantohetkeä odottamaan. Kääri valmis kakku sellofaaniin ja viimeistele koristenauhalla.

Sinapit ja hillot x 6

Kotitekoinen sinappi on oiva lisuke joulukinkulle. Sesongin hedelmistä keitetty hillo taas sopii joulun juustolautaselle.

Lisää ideoita itse tehtyihin lahjoihin

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.