Syyskesä lautasella! Yhteishyvä 3/2025 -lehden satokausiherkut tekevät arjesta juhlaa
Käytä kauden runsasta kasvisantia uusiin herkullisiin ruokiin. Leivo omenoista sämpylöitä ja juustokakkua. Katso myös tarjoiluideat lastenjuhliin!


Ihastu lakun makuiseen fenkoliin
Fenkoli on kauden kiinnostava supertähti, jota voi syödä raakana salaateissa sekä kypsennettynä esimerkiksi kalan kanssa. Valkoviinissä haudutettu, pistaasimurun kanssa tarjottava fenkoli on hurmaava lisuke kala-aterialle.
Upota omput taikinaan
Omenat täyttävät piirakan ja kauden ihanimman juustokakun sekä mehevöittävät sämpylät.
Matcha tuo uuden maun kääretorttuun
Matcha on japanilaista, hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota voi käyttää esimerkiksi leivonnassa. Se antaa vihreän värin ja hienostuneen maun kääretorttupohjalle, jonka väliin tulee valkosuklaata ja vadelmia.
Ihanat ideat lastenjuhliin tai -synttäreille
Hauskat tarjoilut hurmaavat pienet juhlijat. Nakkikrokotiili on taattu vetonaula, ja donitsiperhoset ihastuttavat juhlapöydässä.
Arkiruokaa aasialaisittain
Loman jälkeen maistuu kevyt ruoka. Mausta se raikkaasti aasialaiseen tyyliin. Pakkaa osa evääksi töihin!
Ikisuosikki lohkoperunat uusilla mausteilla
Rakastetut lohkoperunat lähtevät makumatkalle! Lohkikset tuunataan kolmella tavalla: raikas Välimeri, tulinen texmex tai vivahteikas aasialainen.
Luksusta grilliin
Kullanruskeaksi paahdettu kukkakaali ja mehevät pihvit maistuvat vastustamattomilta parmesaanivoin ja chimichurrin kanssa.
Herkulliset hot dogit
Täytteitä vaihtamalla saat täysin uusia makuelämyksiä.
Parempaa pöytään kotimaisesta kuhasta
Paistettu kuhafilee ja ruskistetusta voista tehty tillimajoneesi on ravintolatasoinen annos, joka valmistuu yllättävän helposti.
Kasviperäinen vaihtoehto kanalle
Kokeile lempeää, pippurimarinoitua kasviproteiinia kasviskeitoon.
Lue Yhteishyvä 3/2025 -lehden muita juttuja





















