Syyskesä lautasella! Yhteishyvä 3/2025 -lehden satokausiherkut tekevät arjesta juhlaa

Käytä kauden runsasta kasvisantia uusiin herkullisiin ruokiin. Leivo omenoista sämpylöitä ja juustokakkua. Katso myös tarjoiluideat lastenjuhliin!

Kanateriyakisalaatti
Kanateriyakisalaatti
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
8.8.2025 | Päivitetty 8.8.2025

Ihastu lakun makuiseen fenkoliin

Fenkoli on kauden kiinnostava supertähti, jota voi syödä raakana salaateissa sekä kypsennettynä esimerkiksi kalan kanssa. Valkoviinissä haudutettu, pistaasimurun kanssa tarjottava fenkoli on hurmaava lisuke kala-aterialle.

Upota omput taikinaan

Omenat täyttävät piirakan ja kauden ihanimman juustokakun sekä mehevöittävät sämpylät.

Matcha tuo uuden maun kääretorttuun

Matcha on japanilaista, hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota voi käyttää esimerkiksi leivonnassa. Se antaa vihreän värin ja hienostuneen maun kääretorttupohjalle, jonka väliin tulee valkosuklaata ja vadelmia.

Ihanat ideat lastenjuhliin tai -synttäreille

Hauskat tarjoilut hurmaavat pienet juhlijat. Nakkikrokotiili on taattu vetonaula, ja donitsiperhoset ihastuttavat juhlapöydässä.

Arkiruokaa aasialaisittain

Loman jälkeen maistuu kevyt ruoka. Mausta se raikkaasti aasialaiseen tyyliin. Pakkaa osa evääksi töihin!

Ikisuosikki lohkoperunat uusilla mausteilla

Rakastetut lohkoperunat lähtevät makumatkalle! Lohkikset tuunataan kolmella tavalla: raikas Välimeri, tulinen texmex tai vivahteikas aasialainen.

Luksusta grilliin

Kullanruskeaksi paahdettu kukkakaali ja mehevät pihvit maistuvat vastustamattomilta parmesaanivoin ja chimichurrin kanssa.

Herkulliset hot dogit

Täytteitä vaihtamalla saat täysin uusia makuelämyksiä.

Parempaa pöytään kotimaisesta kuhasta

Paistettu kuhafilee ja ruskistetusta voista tehty tillimajoneesi on ravintolatasoinen annos, joka valmistuu yllättävän helposti.

Kasviperäinen vaihtoehto kanalle

Kokeile lempeää, pippurimarinoitua kasviproteiinia kasviskeitoon.

Lue Yhteishyvä 3/2025 -lehden muita juttuja