Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viisi ruokaa, jotka inkivääri nostaa uudelle tasolle

Teksti:
Tiina Valkonen, Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 14.3.2017
|
Muokattu: 11.2.2021
Lisää ruokiin ja leivonnaisiin uutta twistiä tuoreella inkiväärillä! Niin keitot, lihojen marinadit, kakkutaikinat kuin juomatkin saavat pirteää poltetta inkivääristä. Inkiväärille sopivia makupareja ovat esimerkiksi omenat ja porkkanat.

1. Trendikäs pho-keitto saa syvyyttä inkivääristä – lainaa makua myös muihin keittoihin

Inkivääri maustaa vietnamilaisen pho-keiton liemen yhdessä kardemumman, kanelin ja neilikan kanssa. Saat roimasti makua myös muihin tuttuihin keittoihin lisäämällä niihin tuoretta inkivääriä. Soseuta inkivääriä kasvissosekeiton joukkoon tai mausta kanakeitto inkivääriraasteella.

2. Ihana startti aamuun! Piristä smoothie inkiväärilisällä

Kokeile inkivääriä smoothieissa ja juomissa. Lisää inkivääriraastetta aamusmoothieen yhdessä appelsiinin, mangon ja chiasiementen kanssa – toimii hyvänä voimanlähteenä! Voit sujauttaa pari inkivääriviipaletta myös omenamojitoa tai muuta drinkkiä piristämään. Inkivääri on takuuvarma yhdistelmä omenan, porkkanan ja mangon kanssa.

3. Lusikallinen inkivääriraastetta maustaa kakut ja kuppikakut

Tuore inkivääri sopii erityisen hyvin omena- ja porkkanaleivonnaisiin, mutta yhtälailla kokeilemisen arvoista on maustaa inkivääriraasteella keksi-, kakku- ja muffinitaikinat. Lisää lusikallinen raastettua inkivääriä maukkaisiin porkkanakuppikakkuihin.

4. Inkivääri tuo raikkaan potkun salsoihin ja salaatinkastikkeisiin

Kun valmistat seuraavan kerran jogurtti- tai kermaviilipohjaista, kylmää kastiketta, lisää raikkautta korostamaan teelusikallinen raastettua inkivääriä. Inkiväärillä piristät myös salsat; valmista uunilohen lisukkeeksi pirtsakka mandariinisalsa inkiväärillä maustettuna.

5. Aasialaistyylisen marinadin salaisuus? Inkiväärin polte!

Inkiväärin polte tekee ihmeitä marinadeissa. Erityisen hyvin se sopii aasialaistyylisiin marinadeihin, kuten teriyakikastikkeella sivellyille broilerivartaille.

Ihastuttaako inkivääri? Kokeile myös näitä inkiväärireseptejä

Lue lisää inkivääristä