Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkulliset ja helpot reseptit keskikesän juhlaan

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 15.5.2023
|
Muokattu: 15.6.2023
Runsaat ja mehevät mansikka- ja marenkikakut kruunaavat kauden juhlapöydän. Parhaat grilliherkut saavat lisukkeekseen perunasalaatteja, aprikoosi-vihersalaattia ja italialaisella nduja-tahnalla maustettua maissia. Pikkusuolaiset, tacot ja dipit maistuvat erityisen hyvältä ystävien seurassa. Poimi suosikkisi Yhteishyvä 2/2023 -lehden resepteistä!

Mansikka – marjojen kuningatar

Mansikka on suomalaisen kesäruoan kruununjalokivi. Mansikoille mainioita makupareja ovat minttu, basilika, sitruunamelissa, lime ja sitruuna.

Minttuinen mansikkalevykakku on oiva juhannustuliainen. Raikas kakku saa makunsa mojito-dinkin aineksista: limestä, mintusta ja ruokosokerista. Leivo kakun pohja ja tee täytteet kotona, ja kokoa mökillä ennne tarjoilua.

Mureaa marenkia ja klassikkoleivontaa

Tavallinen eli ranskalainen marenki valmistetaan sokerista ja kananmunan valkuaisista vatkaamalla ne kovaksi vaahdoksi. Tärkeää on, että vatkain ja kulho ovat puhtaita ja kuivia ennen aloittamista. Varmista myös, että valkuaisen joukossa ei ole yhtään keltuaista. Parhaiten vatkautuvat huoneenlämpöiset munat.

Vegaaninen mareknki valmistetaan valkuaisten sijaan säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta.

Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko. Kasvisvoileipäkakku kätkee sisäänsä herkullista tomaatti-paputäytettä ja pirteää feta-oliivitahnaa. Kakun rakenne ja maut paranevat, kun valmistat kakun edellisenä päivänä.

Juhannuksen ruokajuhlat

Grillaa makkaravartaita, lohta tai molempia ja lisukkeeksi mausteitsta maissia. Täydennä pöytä höyryävillä varhaisperunoilla ja maukkailla salaateilla.

Nopeaa kesäkiireeseen

Kun ruoka on saatava pöytään nopeasti, vokkaa kanaa, kiehauta keitto tai pyöräytä salaatti.

Kuumat kisaeväät

Pikkupurtavat sopivat rentoon yhdessäoloon. Valmista tarjoilut lätkäkatsomoon tai kesän peli-iltoihin.

Tosi helppo! Yksi leivos – kolme makua

Tee valmiista murotaikinasta suklaa-kinuskileivoksia, joissa yhdistyvät rapea keksipohja, kinuskikreemi ja maitosuklaa.

Kesäinen välipala tai retkieväs

Savukalalla höystetty munasalaatti valmistetaan gubbröran eli sillikaviaarin tapaan. Tarjoa salaattia varrasleivän tai karjalanpiirakoiden päällä tai maisetele uusien perunoiden kanssa.

Lue myös