Tästä brunssimenusta löydät paljon herkullisia reseptejä niin seka- kuin kasvissyöjillekin! Pitkän kaavan mukaan nautittavan brunssin kruunaavat mehevät rahkamunkit ja iloisesti poreileva mansikkajuoma.
Marokkolaiset pasteijat
Tästä brunssimenusta löydät paljon herkullisia reseptejä niin seka- kuin kasvissyöjillekin! Pitkän kaavan mukaan nautittavan brunssin kruunaavat mehevät rahkamunkit ja iloisesti poreileva mansikkajuoma.
Pasteijat ovat erinomainen brunssi- ja piknik-tarjottava, sillä ne valmistuvat helposti ja säilyvät hyvin. Pasteijoiden täytteissä vain mielikuvitus on rajana! Marokkolaisissa pasteijoissa perinteinen jauhelihatäyte saa uusia lämpimiä makuja kanelista ja chilistä. Myös makeat aprikoosit ja suolainen fetajuusto ovat upea makupari. Pasteijat on superhelppo tehdä valmiista piirakkataikinasta. Kasvispasteijat puolestaan leivotaan hiivalla kohotettuun taikinaan, mutta täytteissä on helppo oikaista kasvispakasteiden avulla.
Erilaiset piirakat ovat brunssipöydän kestohittejä ja täytteitä varioimalla saat ne myös maistumaan kaikille. Kasvispiirakka saa täyteläistä makua tomaatin, kesäkurpitsan ja vuohenjuuston avulla, ja perunamuusijauhe tuo mehevyyttä piirakan pohjaan. Parsa-savulohipiiraat on helppo tehdä valmiin lehtitaikinan avulla käteviksi annospaloiksi. Kokeile täytteeseen erimakuisia tuorejuustoja ja yllätä brunssivieraat uusilla makuyhdistelmillä. Voit käyttää piirakoihin tulevaa savulohta myös bageleiden täytteeseen. Kääräise täytetyt bagelit iloisen värisiin servetteihin ja saat erityisen näyttävän brunssipöydän. Bageleiden täytteeksi tai herkulliseksi leivänpäälliseksi sopii myös savukalalla ryyditetty helppo munasalaatti.
Nakit ja perunasalaatti kuuluvat perinteisesti monen vappuun. Tarjoa tänä vuonna vappubrunssin nakit pehmoisten hodarien sisällä. Hodarien tekeminen isolle porukalle onnistuu näppärästi, kun teet ne kerralla uunissa. Raikas tuoresalsa lusikoidaan lämpimien hodarien päälle. Perunasalaattien tosiystävä tekee brunssipöytään kaksi erilaista vaihtoehtoa, kirkkaan sekä päälleen raikasta tsatsikia saavan paahdetun perunasalaatin. Molemmat salaatit voi valmistaa jo edellisenä iltana jääkaappiin brunssivieraita odottelemaan.
Vapun brunssipöydän kuunaavat tietysti tuoreet munkit sekä poreileva kuplajuoma. Valmista munkit tänä vuonna rahkaa sisältävästä taikinasta, joka tuo munkkeihin kivaa hapokkuutta. Vappuherkkujen kanssa tarjottavaa kauniin väristä juhlajuomaa koristavat mansikkasosekuutiot, jotka on helppo valmistaa pakastimeen etukäteen. Niiden avulla saat vappupöydän näyttämään entistäkin iloisemmalta ja juhlavammalta.