Loppusyksyn marenkisessa britassa maistuvat pirteät puolukat sekä kinuskikermasta ja maitorahkasta vatkattu kuohkea täyte. Puolukkabritan kaurapohja on gluteeniton, joten kakku on hyvä valinta alkutalven juhliin.

Kiehtooko kinuski? Näin teet 10 + 1 suussa sulavaa kinuskiherkkua – katso reseptit britakakusta suolakinuskiin
1. Kruunaa britakakku puolukoilla ja kinuskirahkalla
2. Rullaa rukiiseen kääretorttuun kinuskikermavaahtoa
Kyllä ruisjauhoistakin voi leipoa makeaa – varsinkin jos leivonnaisessa on ruispuolukkapuuron ihanat maut. Täytä ruiskääretorttu puolukoilla ja kinuskikermavaahdolla. Valuta päälle kinuskikermasta keitetty superhelppo kinuskikastike. Muista kinuskin ja puolukan liitto myös, kun seuraavan kerran teet puolukkapiirakkaa. Nauti se kinuskikastikkeen kera.
3. Herkuttele omenapannukakut suolakinuskin kanssa
Oletko maistanut omenapannareita? Entä oletko maistanut omenapannareita suolakinuskin kanssa? Tuplahyvää! Keitä kinuskikastike itse tai käytä valmista kastiketta. Mausta se suolahiutaleilla ja omenakuutioilla ja valuta pannukakkujen päälle.
4. Koristele kinuskijuustokakku suklaakonvehdeilla
Lempeästi kinuskinen juustokakku tehdään kinuskituorejuustosta ja koristellaan suklaakonvehdeilla. Jos haluat kakkuun enemmän karamellin makua, valitse koristeeksi toffee- tai kinuskitäytteisiä konvehteja. Ja jos oikein kovasti tekee mieli kinuskia, valuta kakun päälle vielä vähän valmista kinuskikastiketta.
5. Kaada suklaapohjan päälle suolalla maustettu kinuskitäyte
Tämä toffeepiirakka on kinuskinrakastajan unelmatorttu. Tee sille keksipohja suklaakekseistä ja täytä piirakka paksulla, täyteläisellä voi-kinuskitäytteellä, jonka maustat suolahiutaleilla.
6. Kumoa toffeepulla ylösalaisin kuin keikauskakku
Keikautetut kakut ovat varmasti tuttuja, mutta oletko kokeillut keikauspullaa? Rullaa pähkinöillä täytetyt kanelipuustit vuokaan – itse keitetyn kinuskikastikkeen päälle – ja paista bostonpullaksi. Kumoa kypsä sisaruspulla ylösalaisin, niin lämmin kinuski valuu pullien kierteisiin ja tekee niistä ihanat toffeepullat.
7. Kuorruta mokkapalat kinuskisella mascarponella
Mokkapalojen kinuskiversiossa on kaikki kohdallaan: suklainen, kahvilla maustettu kakkupohja, toffeenmakuinen mascarponetäyte ja suolapähkinät. Kinuskimokkapalat on yksinkertaisesti aivan täydellinen peltileivonnainen!
8. Valuta vadelmaleivoksille itse keitettyä kinuskia
Valmiista murotaikinasta teet helposti herkulliset vadelma-kinuskiruudut. Paista kaulitut taikinalevyt uunissa ilman täytteitä ja kokoa niistä vadelmamarmeladin kanssa leivospohja, jonka kuorrutat kinuskilla ja pähkinöillä. Leikkaa ruuduiksi ja herkuttele kahvin kanssa.
9. Tee helppo banoffee- eli banaani-kinuskikääretorttu
Jälkiruokahitti banoffee yhdistää banaanin ja toffeen. Pyöräytä klassinen makupari tällä kertaa kääretorttuun, johon maustamaton jogurtti tuo kivan hapokkaan lisän. Kinuskikastikkeella ja suolapähkinöillä viimeistellyn banoffee-kääretortun lisäksi reseptissä on kolme muuta kivaa täytevaihtoehtoa.
10. Keitä kinuskikastike karpaloille ja kinuskikuorrute kakulle
Kinuskikastikkeen keittäminen on helppoa. Pitää vain valvoa, ettei kinuski kiehu liian kovaa. Kun keität kastikkeen vaikkapa raikkaille marjoille, kermaa tulee seokseen kaksi kertaa enemmän kuin sokeria. Jos taas tekeillä on paksumpi kinuskikuorrute kakun päälle, tarvitset yhtä paljon kermaa ja sokeria. Kakkujen kuorruttamiseen tarkoitettu paksu kinuski sopii muuten myös kinuskipopcornien maustamiseen.
+ 1. Valmista kookoskermasta vegaaninen kinuski
Kinuski onnistuu helposti myös vegaanisena. Tee helppo maidoton kinuskikastike esimerkiksi kookoskermasta. Lämmin kookoskinuski maistuu ihanalta kohmeisten karpaloiden tai muiden jääkylmien marjojen kanssa.