Aloita superhelpon kalapöydän valmistaminen kypsentämällä joululohi uunissa. Mausta jouluinen uunilohi piparkakkumausteella ja laita filee uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Piparkakkulohen kypsyessä ehdit tehdä mehevän, tuorejuustoa sisältävän lohimoussen kylmäsavu- ja graavilohesta sekä helpon, yrteillä maustetun savukalamoussen kätevästä kotimaisesta säilykekalasta. Sillipaloista teet vielä lopuksi vikkelän smetanasillin. Varaa kalapöytään myös valmista saaristolaisleipää tai ruisnappeja sekä keitettyjä perunoita ja tilliä.

Oletko nopea oikaisija vai näppärä kokeilija? Katso jouluiset reseptit kahteen erilaiseen kalapöytään
Helppo ja nopea kalapöytä oikaisijalle: neljä suussa sulavaa kalaherkkua puolessa tunnissa
Uudet joulukalat kokeilijalle: aloita maustamalla kylmät kalat jo pari päivää etukäteen
Jos marinoidut silakat ovat mielestäsi joulupöydän aarre, olet oikeiden reseptien äärellä. Mausta kalat hyvissä ajoin omena-siideriliemessä tai tee oliiviöljyyn säilötyt espanjalaiset tapas-silakat. Kuhacevichen tekemiseenkin pitää varata pari päivää, vaikka ceviche syntyykin vartissa, sillä kuhaa pidetään ensin 48 tuntia pakastimessa. Astetta helpompi ja nopeampi kalaherkku on siikatartar, jolla korvaat vaikka perinteisen sillikaviaarin. Oletko tehnyt itse terriiniä? Kypsennä haukiterriini hellästi vesihauteessa ja jäähdytä hyvin ennen tarjoilua. Yllätä lipeäkalalla! Tee se tänä vuonna portugalilaiseen tapaan sahramilla maustettuna.